Onze reporter ziet hoe Frans dorp in allerijl wordt geëvacueerd: “We moeten rennen voor ons leven”

Ondertussen blijven bosbranden laaien her en der in het zuiden van Europa. Er zijn er in Portugal, Spanje, Frankrijk, Kroatië en Griekenland. Brandweerlui doen wat ze kunnen, maar het is vaak vechten tegen de bierkaai. Want de droogte en het warme weer staan aan de kant van het vuur. En dat blijft alleen maar zo. In het Franse Cazaux krijgen 4.000 inwoners onmiddellijk het bevel te evacueren. Bekijk hierboven het verslag van VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp ter plaatse.

  1. Romina Van Camp praat exclusief met Russische ambassadeur: “Weggestuurde ‘diplomaten’ stonden al langer op zwarte lijst van staatsveiligheid”
    Play

    Romina Van Camp praat exclusief met Russische ambassa­deur: “Wegge­stuur­de ‘diplomaten’ stonden al langer op zwarte lijst van staatsvei­lig­heid”

    De Russische ambassadeur Alexander Tokovinin pikt het niet dat de Belgische regering 21 van zijn medewerkers het land uitzet. Onze veiligheidsdiensten verdenken die mensen van spionage. “Dat is compleet ongegrond”, zegt de ambassadeur in een exclusief interview met VTM NIEUWS. “De Belgische ambassade in Rusland kan zich aan een tegenreactie verwachten, want in diplomatie geldt het ‘1 voor 1’-principe”, vertelt journaliste Romina Van Camp.