Onze reporter in Oostenrijk: “Skiën mag zonder mondmasker, maar bij elke lift en het aanschuiven is het verplicht”

Wat zijn de coronamaatregelen in de skigebieden? Onze reporter Birgit Herteleer is momenteel in Flachau, Oostenrijk. “Voor wie wil gaan skiën, geldt er 2G. Met een PCR-test kan je geen skipas kopen”, vertelt ze. “Maar eens je op de ski’s staat, is het zoals vroeger.”

 1. Waarom maar twee kerncentrales openhouden terwijl we er zeven hebben? Premier De Croo beantwoordt uw vragen over het energiedossier
  Play
  energie

  Waarom maar twee kerncentra­les openhouden terwijl we er zeven hebben? Premier De Croo beant­woordt uw vragen over het energiedos­sier

  Deze week kwam de federale regering naar buiten met twee energieakkoorden. Dinsdag waren er maatregelen om de hoge energieprijzen te helpen drukken. Vrijdagavond stelde de regering de plannen voor de kernuitstap voor. Waarom moet de burger hernieuwbare energie gebruiken, maar laat de overheid gascentrales bouwen? Wat gaat het openhouden van de kerncentrales ons kosten? In de studio van VTM NIEUWS beantwoordt premier Alexander De Croo (Open Vld) uw vragen over het energiedossier.
 1. Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”
  Play

  Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”

  Een week na de Russische invasie in Oekraïne blijven de Russen verschillende steden aanvallen, en daarbij maken ze gebruik van steeds heviger geweld. Wat zijn de Russen van plan in Kiev? En hoelang kunnen ze deze oorlog nog volhouden? Gewezen kolonel van het Belgische leger en kenner van van de Russische strijdmacht Roger Housen beantwoordde deze en andere kijkersvragen over de oorlog in Oekraïne in de studio van VTM Nieuws.