Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Omikron veel sneller besmettelijk dan eerdere varianten: “Zelftest leg je best af kort voor je andere mensen ontmoet”

Eerst een testje, dan een feestje.” Met die woorden probeerde viroloog Steven Van Gucht vorige week iedereen die samenkomt om de feestdagen te vieren te overtuigen om vooraf een sneltest te gebruiken, om zo een eventuele coronabesmetting tijdig op te sporen. Het is dan wel belangrijk dat je die zelftest op het juiste moment aflegt, benadrukt microbioloog Bruno Verhasselt (UZ Gent) in VTM Nieuws. 

 1. Vijfde golf lijkt te zijn gearriveerd: "Vanaf zaterdag gaat gemiddeld aantal besmettingen weer omhoog”

  Vijfde golf lijkt te zijn gearri­veerd: "Vanaf zaterdag gaat gemiddeld aantal besmettin­gen weer omhoog”

  Het lijkt erop dat de vijfde coronagolf uit de startblokken geschoten is. Voor maandag staan er nu al 13.000 nieuwe bevestigde besmettingen in de tabellen en ook dinsdag zullen we een cijfer in die grootteorde zien, volgens biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE. De geruststellende daling die we nu nog zien in de gemiddelde cijfers, zal zaterdagmorgen verleden tijd zijn. “We zullen weer een stijging zien, vermoedelijk in de buurt van 10 procent”, aldus Molenberghs.
 2. Van Quickenborne: “Basispakket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient”
  Play
  259

  Van Quickenbor­ne: “Basispak­ket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient”

  De topministers van de federale regering zijn uit elkaar gegaan zonder een grote beslissing over de aanpak van de torenhoge energiefacturen. Dat meldt politiek journalist Karel Lattrez van ‘VTM NIEUWS’. Eén van de pistes is de invoering van een basispakket energie, waarbij je voor een bepaalde hoeveelheid kilowattuur een lager tarief betaalt. Volgens Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne zou dat er niet alleen zijn voor de laagste inkomens.