Na Britse en deltavariant is Leon (11) nu besmet met omikronvariant: “Voor de zoveelste keer mogen we nergens naartoe of geen bezoek ontvangen”

 1. Mogelijk herkwalificatie, maar wat betekent dat? "Zo viseert men ook iemand die emmer water gooide"

  Mogelijk herkwalifi­ca­tie, maar wat betekent dat? "Zo viseert men ook iemand die emmer water gooide"

  De rechtbankvoorzitter had gisteren op het einde van de zittingsdag in het Reuzegomproces nog een verrassing in petto. Ze liet weten dat ze herkwalificaties van de aanklachten in het debat wil brengen. Ze overweegt om de aanklacht te herformuleren tot de klassieke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk te doden. Daarmee zouden meer Reuzegommers geviseerd worden, legt Faroek Özgünes uit in VTM NIEUWS. “Iedereen die ook maar een papje heeft gemaakt of water heeft gegooid, valt daar dan onder.”
 1. Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”
  Play

  Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”

  Een week na de Russische invasie in Oekraïne blijven de Russen verschillende steden aanvallen, en daarbij maken ze gebruik van steeds heviger geweld. Wat zijn de Russen van plan in Kiev? En hoelang kunnen ze deze oorlog nog volhouden? Gewezen kolonel van het Belgische leger en kenner van van de Russische strijdmacht Roger Housen beantwoordde deze en andere kijkersvragen over de oorlog in Oekraïne in de studio van VTM Nieuws.
 2. Premier De Croo: “Begin maart kijken of we naar code geel kunnen gaan”
  Play
  33

  Premier De Croo: “Begin maart kijken of we naar code geel kunnen gaan”

  “We zullen een veel luchtigere lente meemaken, maar we mogen niet vergeten dat zeer veel zal afhangen van ons gedrag.” Dat zei premier Alexander De Croo na afloop van het Overlegcomité, waar hij bevestigde dat we overschakelen naar code oranje op de coronabarometer. Bij VTM Nieuws blikte hij ook vooruit. “Ook de experten gaan ervan uit dat de situatie stap per stap zal verbeteren. Begin maart kunnen we dan kijken of we kunnen overschakelen op code geel.”