Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © VTM Nieuws

Minister Verlinden over heropening cultuursector: “Snel en gepast gevolg geven aan arrest Raad van State”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft een nieuw Koninklijk Besluit geschreven na het arrest van de Raad van State van gisteren, waarin de beslissing om de cultuursector te sluiten vernietigd werd. Volgens het nieuwe KB, dat morgen in werking treedt, kunnen de cultuursector, de bioscopen en de evenementensector heropstarten volgens de maatregelen van voor 22 december. 

12 reacties

 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Zó vastberaden staat de minister achter haar eerst genomen beslissing! De vivaldi regering doet iedere windhaan verbleken. Wie gelooft die zevenkoppige coalitie van het zelfbelang nog ...
 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Ongezien. Deze nep "regering" heeft haar laatste kaarsje uitgeblazen. Echt ongezien.
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  “Dat is zeker ook een stem die de laatste dagen heel luid geklonken heeft, en op die manier hebben we daar een antwoord op gegeven”. Dus degenen die niet luid roepen en niet naar de RvS trekken, mogen onterecht behandeld worden, Vivaldi?
 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Onbekwaam zijn jullie. De cijfers in het buitenland en de stijgende cijfers in eigen land al eens bekeken? Hier wordt alles opengegooid en de Nederlanders stromen maar binnen. Waar zitten Jambon, De Croo, De Wever en VDB? Een land in crisis en zij zijn ergens veilig op vakantie op de kosten van de belastingbetaler.
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Politici in dit land hebben een heel gemakkelijke job, op een flater min of meer komt het niet aan, en een heel plooibare ruggengraat en grote mond is ruim voldoende om te voldoen. Althans volgens zichzelf toch.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.