Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © VTM Nieuws

Minister Verlinden over heropening cultuursector: “Snel en gepast gevolg geven aan arrest Raad van State”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft een nieuw Koninklijk Besluit geschreven na het arrest van de Raad van State van gisteren, waarin de beslissing om de cultuursector te sluiten vernietigd werd. Volgens het nieuwe KB, dat morgen in werking treedt, kunnen de cultuursector, de bioscopen en de evenementensector heropstarten volgens de maatregelen van voor 22 december. 

12 reacties

 • Marc Baeyens

  2 weken geleden
  Zó vastberaden staat de minister achter haar eerst genomen beslissing! De vivaldi regering doet iedere windhaan verbleken. Wie gelooft die zevenkoppige coalitie van het zelfbelang nog ...
 • Danny De Graeve

  2 weken geleden
  Ongezien. Deze nep "regering" heeft haar laatste kaarsje uitgeblazen. Echt ongezien.
 • Gino SINNESAEL

  3 weken geleden
  “Dat is zeker ook een stem die de laatste dagen heel luid geklonken heeft, en op die manier hebben we daar een antwoord op gegeven”. Dus degenen die niet luid roepen en niet naar de RvS trekken, mogen onterecht behandeld worden, Vivaldi?
 • Jennifer Peeters

  3 weken geleden
  Onbekwaam zijn jullie. De cijfers in het buitenland en de stijgende cijfers in eigen land al eens bekeken? Hier wordt alles opengegooid en de Nederlanders stromen maar binnen. Waar zitten Jambon, De Croo, De Wever en VDB? Een land in crisis en zij zijn ergens veilig op vakantie op de kosten van de belastingbetaler.
 • Lucien Mertens

  3 weken geleden
  Politici in dit land hebben een heel gemakkelijke job, op een flater min of meer komt het niet aan, en een heel plooibare ruggengraat en grote mond is ruim voldoende om te voldoen. Althans volgens zichzelf toch.
 1. Cultuursector maakt zich op om zo snel mogelijk opnieuw te heropenen: “Geen kwestie van gewoon het licht opnieuw aansteken”
  kortrijk

  Cultuursec­tor maakt zich op om zo snel mogelijk opnieuw te heropenen: “Geen kwestie van gewoon het licht opnieuw aansteken”

  De cultuursector herleeft, ook in onze regio. Nu de Raad van State de beslissing van de overheid terugdraait om de cultuursector te sluiten, kunnen we — met het CST — opnieuw terecht in cultuurcentra en bioscoopzalen voor een portie cultuur. Maar dat kan niet vanaf vandaag. “Het is geen kwestie van gewoon het licht aansteken”, klinkt het.