Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) © VTM Nieuws

Minister Vandenbroucke vraagt begrip voor trage opstart vaccincampagne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzichtig”

Terwijl andere landen er al volop mee gestart zijn, is het bij ons nog altijd uitkijken naar de start van de vaccinatiecampagne woensdag, al dient deze week nog om te oefenen. Volgende week begint pas het echte werk. “Wij zijn niet bij de snelste, maar we zijn voorzichtig”, zei minister Frank Vandenbroucke in VTM NIEUWS. Vandenbroucke blikte ook vooruit op het Overlegcomité van komende vrijdag. “We gaan geen enkele definitieve beslissing nemen, maar hopelijk kunnen we sommige sectoren zoals kappers meer perspectief geven.”

158 reacties

 • verheyen kurt

  2 weken geleden
  zelfs met vaccin ben je verspreider, dus totaal nutteloos. gewoon de regels handhaven
 • johanneke li

  2 weken geleden
  pendelaars die niet bij de snelsten zijn kunnen hun trein/tram/bus mislopen! voor de vaccinatie is het toch belangrijk dat we de coronatrein niet missen! dus steekt desnoods een kampvuur aan onder uw gat om u sneller tot actie aan te zetten! traagheid is zelden goed in een snel evoluerende situatie zoals deze pandemie! kijk maar naar UK hoe aan sneltreinvaart mensen besmet worden!
 • Jos Noppen

  2 weken geleden
  Ik volg de regels al van het begin heel goed op ,maar vind het heel erg dat andere de regels negeren en zo wij als brave Belgen ook gestraft worden.Als Minister Vandenbroucke ook eens zijn haar 3 of 4 maanden zou laten groeien dan kon hij persoonlijk aanvoelen hoe wij ons voelen.Heel erg voor alle vrouwen ,wij kunnen het niet zelf knippen
 • Ludo Hermans

  2 weken geleden
  Hij wil als wandelaar een loopwedstrijd winnen!
 • irene van impe

  2 weken geleden
  Vooral met hem als the boss!
 1. Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Vandenbrou­c­ke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot “kort op de bal spelen”. “Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden”. “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”, aldus de minister aan VTM Nieuws.
 2. Eerste slachtoffer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende, ook mantelzorger uit Oostkamp besmet: “Familie in aangescherpte quarantaine”
  Oostende

  Eerste slachtof­fer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende: “Familie in aange­scherp­te quarantai­ne”

  Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, tevens de eerste vastgestelde besmetting in ons land, stierf in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het gaat om een Oostendse vrouw van 83 jaar, zonder reisgeschiedenis. Ook de zus van de vrouw, die haar mantelzorger is en in Oostkamp woont, is besmet. “De familie gaat nu in verscherpte quarantaine”, zegt burgemeester Jan De Keyser.
 1. Al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd wereldwijd: welke landen voeren het klassement aan? En hoe ver staan wij?

  Al meer dan 12 miljoen mensen gevacci­neerd wereldwijd: welke landen voeren het klassement aan? En hoe ver staan wij?

  Wereldwijd zijn al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse van de website Our World in Data. Volgens de meeste recente update van de cijfers, doet China het in absolute cijfers momenteel het best met 4,5 miljoen inentingen, gevolgd door de VS met 4,23 miljoen. In relatieve cijfers spant Israël nog steeds de kroon: daar is nu al meer dan 12,5 procent van de bevolking ingeënt met een eerste dosis van het vaccin.
 2. Dany Verstraeten verrast Wetstraaticoon Dirk Van den Bogaert (67) tijdens diens laatste live-interventie
  Play

  Dany Verstrae­ten verrast Wetstraaticoon Dirk Van den Bogaert (67) tijdens laatste li­ve-interven­tie

  “Over naar Dirk Van den Bogaert in de Wetstraat”, 32 jaar lang was dit bijna dagelijks te horen in VTM NIEUWS. Dirks laatste live-interventie was vanavond, maar toch blijft het 67-jarige icoon van de nieuwsdienst actief, bevestigde hij op het einde van de uitzending. De verrassing was totaal toen Dany Verstraeten - net zoals Van den Bogaert sinds het prille begin in 1989 actief voor VTM - hem met bloemen kwam verrassen voor de ambtswoning van de premier.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"