Marc Van Ranst: "Er is geen enkele reden waarom ons land uitzondering zou zijn”

Nederland voert vanaf zondag opnieuw een harde lockdown in om het coronavirus en vooral de omikronvariant in te dijken. Is zo'n lockdown ook een mogelijkheid in ons land? “Dat is een politieke beslissing,” zegt viroloog Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. “Het komt neer op de vraag of we een risico gaan nemen, of geen risico nemen en toch een lockdown gaan invoeren. Er bestaat in ieder geval geen aangename oplossing.”

  1. Miet is in verwachting van kindje verwekt met eicel van haar vriend, een trans man: “Zo kunnen we toch samen kindje dragen”

    Miet is in verwach­ting van kindje verwekt met eicel van haar vriend, een trans man: “Zo kunnen we toch samen kindje dragen”

    Een jong koppel uit Herk-de-Stad is in verwachting van een kindje dat is verwekt met een eicel van de vader, een transman. Zijn eicel werd in een proefbuis bevrucht met het zaad van een anonieme donor, zijn vriendin draagt het kindje in haar buik. In VTM Nieuws getuigt het koppel over de weg die ze aflegden naar de zwangerschap. “Dit leek ons een mooie manier om samen een kind te dragen", klinkt het.