Volledig scherm
© VTM Nieuws

Man zet Anna en haar elf maanden oud zoontje op straat: “Gelukkig kon ik terecht bij daklozencentrum”

Het aantal dakloze vrouwen en jongeren in Vlaanderen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat meldt het Centrum Algemeen Welzijnswerk die opvang voor daklozen organiseert. De grootste oorzaak is de huisvestingsmarkt die almaar ontoegankelijker wordt. Anna, die haar verhaal anoniem vertelde aan VTM Nieuws, is een van hen.

10 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  ik kan het alle vrouwen alleen maar aanraden: zie dat je niet financieel afhankelijk bent. Een werkende moeder is geen slechte moeder.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  zij kan hem verplichten het huis te verlaten zelfs als het zijn eigendom is in het belang van het kind maar moet dan wel een advocaat raadplegen
 • Francinne Declerque

  1 jaar geleden
  Hoe kan je nu straffeloos je kind en vrouw aan de deur zetten ? Op zijn minst moet hij onderhoudsgeld dokken voor zijn kind ?
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  En dat zal er de volgende jaren niet op verbeteren want er moeten steeds meer mensen gehuisvest worden en oude huurwoningen zullen meer en meer verdwijnen door de steeds toenemende eisen waaraan het pand moet voldoen.
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  De aanklacht is huiselijk geweld. Dat heeft niks te maken met te dure huisvesting of sociale woning, die die vrouw ook niet kan betalen gezien geen inkomen. Straf die gewelddadige man voor slagen en verwondingen(?) en het aan de deur zetten van vrouw met kind.
 1. Grondwettelijk Hof: geen terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”
  621

  Grondwette­lijk Hof: geen terugdraai­en­de teller voor eigenaars zonnepane­len, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”

  Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, maar niet met terugwerkende kracht. De eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen mogen dus niet tot vijftien jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten. “Op basis van de analyse van het vonnis trek ik morgen naar de ministerraad om met mijn collega’s van de Vlaamse regering te bespreken welke opties er nog zijn of niet meer zijn voor de getroffen gezinnen”, reageert Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze wijst erop dat een overheid betrouwbaar moet zijn naar de burgers toe. De Vlaamse regering en het Vlaamse parlement zetten in 2019 het licht op groen voor de regeling, hoewel er toen al een negatief advies over was.
 1. Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”
  25

  Vandenbrou­c­ke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot “kort op de bal spelen”. “Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden”. “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”, aldus de minister aan VTM Nieuws.
 2. Minister Vandenbroucke vraagt begrip voor trage opstart vaccincampagne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzichtig”

  Minister Vandenbrou­c­ke vraagt begrip voor trage opstart vaccincam­pag­ne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzich­tig”

  Terwijl andere landen er al volop mee gestart zijn, is het bij ons nog altijd uitkijken naar de start van de vaccinatiecampagne woensdag, al dient deze week nog om te oefenen. Volgende week begint pas het echte werk. “Wij zijn niet bij de snelste, maar we zijn voorzichtig”, zei minister Frank Vandenbroucke in VTM NIEUWS. Vandenbroucke blikte ook vooruit op het Overlegcomité van komende vrijdag. “We gaan geen enkele definitieve beslissing nemen, maar hopelijk kunnen we sommige sectoren zoals kappers meer perspectief geven.”
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen