Man op de maan Charlie Duke (86) dient sceptici van antwoord: “Waarom zou je het zes keer faken?”

Een van de twaalf mensen die ooit op de maan hebben gestaan - en een van de vier die nog leven - is in ons land: de Amerikaan Charlie Duke. Vijftig jaar geleden is het dat hij met Apollo 16 naar de maan vloog. Een ervaring die hem nog altijd nederig maakt, zegt hij.

 1. Waarom maar twee kerncentrales openhouden terwijl we er zeven hebben? Premier De Croo beantwoordt uw vragen over het energiedossier
  Play
  energie

  Waarom maar twee kerncentra­les openhouden terwijl we er zeven hebben? Premier De Croo beant­woordt uw vragen over het energiedos­sier

  Deze week kwam de federale regering naar buiten met twee energieakkoorden. Dinsdag waren er maatregelen om de hoge energieprijzen te helpen drukken. Vrijdagavond stelde de regering de plannen voor de kernuitstap voor. Waarom moet de burger hernieuwbare energie gebruiken, maar laat de overheid gascentrales bouwen? Wat gaat het openhouden van de kerncentrales ons kosten? In de studio van VTM NIEUWS beantwoordt premier Alexander De Croo (Open Vld) uw vragen over het energiedossier.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.