Mali vraagt Belgische delegatie om extra troepen te sturen: “Situatie is hier nog altijd gevaarlijk”

Onze minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en de stafchef van het leger hebben hun tweedaagse bezoek in Afrika afgerond in Mali, een van de gevaarlijkste Afrikaanse landen. Mali zit volop in een strijd tegen terroristen en kan de steun van het Westen dus goed gebruiken. Maar ons land - en verschillende andere landen - trekken hun troepen binnenkort terug.

 1. Premier De Croo wil strenge controle van passagiers evacuatievluchten: “Geen mensen meenemen die we hier niet willen”

  Premier De Croo wil strenge controle van passagiers evacuatie­vluch­ten: “Geen mensen meenemen die we hier niet willen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil dat er strenge controles worden uitgevoerd op de passagiers die door het Belgische leger geëvacueerd worden uit Kaboel. “De belangrijkste prioriteit is veiligheid", zo zegt de premier bij VTM Nieuws. “Ik wil duidelijk zijn: mensen die naar hier komen, die mogen niet op terreurlijsten staan. Daar mag geen twijfel over bestaan.”
 2. HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen?
  100

  HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorg­cen­tra een coronacer­ti­fi­caat kunnen voorleggen?

  Een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem tot zeven dodelijke slachtoffers geleid. Men is volop op zoek naar de bron van deze besmetting. Intussen klinkt de roep om een verplicht coronacertificaat voor bezoekers van woonzorgcentra steeds luider. Wat denk jij? Moeten bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat kunnen voorleggen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
 3. Voortaan kan u online zien hoeveel personeelsleden gevaccineerd zijn in ziekenhuis of woonzorgcentrum
  Play
  32

  Voortaan kan u online zien hoeveel personeels­le­den gevacci­neerd zijn in ziekenhuis of woonzorg­cen­trum

  Wilt u ook weten hoeveel dokters en zorgpersoneel gevaccineerd zijn in uw ziekenhuis of het woonzorgcentrum van een familielid? Vanaf morgen kan het. Meer dan 500 Vlaamse zorgvoorzieningen maken dan de vaccinatiegraad tegen Covid-19 bij hun medewerkers bekend op Zorgkwaliteit.be. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) aan VTM Nieuws. De privacy van individuele medewerkers wordt gewaarborgd.