Mali vraagt Belgische delegatie om extra troepen te sturen: “Situatie is hier nog altijd gevaarlijk”

Onze minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en de stafchef van het leger hebben hun tweedaagse bezoek in Afrika afgerond in Mali, een van de gevaarlijkste Afrikaanse landen. Mali zit volop in een strijd tegen terroristen en kan de steun van het Westen dus goed gebruiken. Maar ons land - en verschillende andere landen - trekken hun troepen binnenkort terug.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Gwendy, de vriendin van Jürgen Conings: “Momenten dat ik verdriet heb en momenten dat ik boos ben”
  Play

  Gwendy, de vriendin van Jürgen Conings: “Momenten dat ik verdriet heb en momenten dat ik boos ben”

  Meer dan een maand lang was hij de meest gezochte man van het land. Tot hij toevallig gevonden werd. Het verhaal van Jürgen Conings roept vragen op, over hoe ernstig zijn plannen waren, hoe hij toegang kreeg tot materiaal en hoe hij zo lang vermist kon zijn. Vragen die ook Gwendy Przeniczka, de ex-vriendin van Jürgen Conings, bezighouden. In ‘Uw Film van het Jaar’ vertelt ze haar verhaal.