Make Belgium Great Again
Volledig scherm
Make Belgium Great Again © VTM

‘Make Belgium Great Again’ confronteert politici met familie doodgereden fietsers: “Moordstrookje, zelden was een woord zo goed gekozen”

In Make Belgium Great Again neemt presentatrice Frances vanavond een aantal Vlaamse politici mee op een fietstocht. Met maar één doel: aantonen hoe triest het is gesteld met de veiligheid voor de fietsers op onze Vlaamse wegen. Om haar boodschap nog meer kracht bij te zetten, confronteert ze hen na afloop ook met familieleden en vrienden van fietsers die in het verkeer zijn gestorven.

51 reacties

 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  En dan maak je in Vlaanderen elke dag mee dat de facteurs met hun camionettes links op het fietspad rijden, de politie die voorbij rijdt en de facteur goeiendag wuift. En geeft 100 meter verder een fietser een boete geeft omdat die even niet op het fietspad reed omdat die van Telenet 3 rijen klinkers hadden opgebroken.
 • Sandra Teirlinck

  3 jaar geleden
  Om de fietspaden op gevaarlijke plaatsen veilig te maken, blokken of paaltjes plaatsen. Zo kunnen de auto's niet meer op de fietspaden rijden en is de fietser veiliger op de openbare weg
 • Paul Huybrechts

  3 jaar geleden
  fietsers hebben steeds klachten ik woon aan een verkeerslicht voor de fietsers staat dit er niet zij rijden hier steeds door het rood handen nooit aan het stuur. Wij werden vroeger beboet als we dit deden . Vroeger moesten wij taks betalen voor onze fiets waarom moeten zij nu geen taks betalen de auto moet taks betalen voor onderhoud van de wegen en de fiets paden moeten ook onderhouden worden dus laat die ook taks betalen. Ik denk dat de fietsersbond zal steigeren als dit moest in voege komen
 • Norbert Bauwens

  3 jaar geleden
  Jaaaren geleden bestonden er voor fietsers regels en de Champetter hield daar streng toezicht op. Ik weet niet wat met die regels gebeurd is maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat die allemaal afgeschaft of verandert zijn. Je moogt je handen niet meer aan het stuur houden, een bel is teveel gewicht, men rijdt bij voorkeur links of midden op de rijbaan, lichten zijn overbodig. Een dure koersfiets heeft zonder meer overal voorrang.
 • Caroline Poelmans

  3 jaar geleden
  Kijk wat men in Nederland wel kan ! Nette, verzorgde , gescheiden en voldoende fietspaden. De infrastructuur nodigt uit om de fiets te gebruiken. Hier kunnen we dat niet en zijn we egocentrisch. De amateur-coureur die zelf roekeloos met de auto rijdt maar eens op z'n fiets het rijvak op eist. Jullie weten wat ik bedoel. Ik heb iedere dag schrik als de dochters naar school moeten fietsen over slechte fietspaden op plaatsen waar steevast te hard gereden wordt. We zijn hardleers tot het 'mis' gaat.
 1. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”
  Play

  Ge­rechtsjour­na­list Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”

  De vader van Sanda Dia is ontstemd over de beelden waarop de laatste uren van zijn zoon te zien zijn, en die donderdag door VTM en Het Laatste Nieuws verspreid werden. “Niemand heeft mij mijn mening gevraagd”, zei Ousmane Dia daarover. Volgens onze gerechtsjournalist Faroek Özgünes heeft een van de advocaten van de nabestaanden wel degelijk een ‘go’ gegeven.
 2. Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”
  Play

  Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”

  Een week na de Russische invasie in Oekraïne blijven de Russen verschillende steden aanvallen, en daarbij maken ze gebruik van steeds heviger geweld. Wat zijn de Russen van plan in Kiev? En hoelang kunnen ze deze oorlog nog volhouden? Gewezen kolonel van het Belgische leger en kenner van van de Russische strijdmacht Roger Housen beantwoordde deze en andere kijkersvragen over de oorlog in Oekraïne in de studio van VTM Nieuws.
 3. Van Gucht: pas binnen één tot twee jaar duidelijk of pandemie voorbij is
  Play

  Van Gucht: pas binnen één tot twee jaar duidelijk of pandemie voorbij is

  We zullen pas binnen één tot twee jaar zeker weten of de pandemie echt voorbij is. Maar de komende maanden worden beheersbaar. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd bij VTM NIEUWS. “Als we dan nog in een stabiele periode zitten, kunnen we zeggen dat de pandemie voorbij is”, zegt hij. Het wordt volgens hem vooral afwachten welke varianten er nog opduiken en welk effect bijvoorbeeld het griepvirus zal hebben.