Het meegesleurde puin langs de oevers van de rivier de Vesder in Pepinster.
Volledig scherm
Het meegesleurde puin langs de oevers van de rivier de Vesder in Pepinster. © BELGA

Kritiek op hulpverlening in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: “Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster”

In de provincie Luik, die zwaar getroffen werd door de hevige overstromingen intussen ruim tien dagen geleden, neemt de kritiek op de hulpverlening toe. Onder meer in de gemeente Pepinster blijft hulpverlening door het Croix Rouge voorlopig uit. Inwoners zijn er afhankelijk van voedselbedeling georganiseerd door losse vrijwilligers, zo stelde VTM Nieuws vast. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Oprichtster hulplatform ‘aidehulp14-7’ trekt met mobiele keuken naar getroffen gebieden: “De solidariteit is enorm, maar de overheid faalt in haar hulpverlening”
  Machelen/Zulte

  Opricht­ster hulplat­form ‘aidehulp14-7’ trekt met mobiele keuken naar getroffen gebieden: “De solidari­teit is enorm, maar de overheid faalt in haar hulpverle­ning”

  Lien De Leenheer (39), de oprichtster van het hulpplatform ‘aidehulp14-7’, is dit weekend zelf naar de door de overstromingen getroffen gebieden getrokken. Samen met een groep vrijwilligers bereidt ze er honderden warme maaltijden voor de slachtoffers. “Ik wil weten wat de noden zijn, zodat ik met mijn platform gerichter hulp kan bieden”, zegt Lien.