Volledig scherm

KIJK LIVE. Volg hier het VTM NIEUWS van 19 uur

Volg de actualiteit op de voet en bekijk de nieuwsuitzendingen van VTM live via VTM GO. Heb je een nieuwsuitzending gemist? Geen zorgen, (her)bekijk hier alle nieuwsuitzendingen.

 1. Hans Kluge (WHO) over situatie in België: “Ik ben optimistischer dan in februari, maar we moeten er vroeg genoeg bij zijn”

  Hans Kluge (WHO) over situatie in België: “Ik ben optimisti­scher dan in februari, maar we moeten er vroeg genoeg bij zijn”

  Hans Kluge, de Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zegt minder ongerust te zijn over de stijging van het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land dan bij de uitbraak van het virus in februari. Maar hij maant ook aan tot handelen. “Waarom zouden we het risico nemen om te wachten en om opnieuw in een situatie terecht te komen waarbij een nationale lockdown nodig is?”, reageert hij in Terzake op Canvas.
 2. Ben Weyts stuurt richtlijnen rond ventilatie op school bij na reportage VTM Nieuws: ramen en deuren blijven liefst open

  Ben Weyts stuurt richtlij­nen rond ventilatie op school bij na reportage VTM Nieuws: ramen en deuren blijven liefst open

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stuurt de richtlijnen over ventilatie en verluchting in klaslokalen bij. Zo is de aankoop van een CO2-meter aanbevolen en wordt aangeraden om ramen en deuren open te houden. Minstens moet de klasdeur op elk moment op een kier blijven staan. "Als de inzichten evolueren, dan moeten wij mee evolueren. Dan nemen we onze verantwoordelijkheid en actualiseren we de draaiboeken", zegt Weyts.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'