Sammy Mahdi en Karel Lattrez.
Volledig scherm
Sammy Mahdi en Karel Lattrez. © VTM Nieuws

Kan Sammy Mahdi het tij nog keren voor CD&V? Politiek analist Karel Lattrez: "Hij heeft nog heel veel werk”

Na een “dramatische peiling” nam Joachim Coens de beslissing om te stoppen als voorzitter van CD&V. Met 8,7 procent stemmen zijn ze nu de kleinste partij van Vlaanderen. Een dag na het ontslag van Coens kondigde Sammy Mahdi aan zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. De vraag is of de jonge Mahdi het tij alsnog kan keren voor de christendemocraten? Politiek analist Karel Lattrez vertelt in ‘VTM Nieuws’ dat Mahdi “nog heel veel werk” heeft als hij daadwerkelijk voorzitter wordt. 

53 reacties

 • Emiel Van Roost

  1 week geleden
  De cd&v is niet volks, ze heeft een ontstellend gebrek aan vlaamse reflex.
 • Catherine Mistiaen

  2 weken geleden
  Sammy Mahdi als voorzitter, dat kan ideaal zijn. Soms denk ik: het is geen toeval dat de islam in het westen is doorgedrongen. Zoals een imam nog zei op tv: "Hier in het westen, wij blijven hier, hoor". De gelovigen die nog met fierheid hun geloof openlijk mogen belijden, zijn allang niet meer de witte christenen. Geloof is veel rationeler dan je denkt. Het geeft bovendien een zalige zekerheid, die een beetje pretentieus overkomt. Maar daar moet je nu precies op letten: om nederig te blijven.
 • Robin Van Camp

  2 weken geleden
  De enige manier om 800.000 kiezers terug te halen is de ARCO gedupeerden terug te betalen. Ze hebben het geld hiervoor, want ze hadden het destijds gestolen bij de ARCO aandeelhouders.
 • bob jansens

  2 weken geleden
  Madhi heeft in zijn CV een aantal elementen die echt niet bij CD&V passen (oa. afgestudeerd aan VUB, gewerkt voor De Morgen,...)
 • Gino Vanhaelewyn

  2 weken geleden
  De partij moet dringend veranderen van naam en politieke overtuiging De juiste partijmensen op de juist plaats dan zal de peiling weer omhoog gaan.
 1. Kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi: "Je mag als partij water bij de wijn doen, maar je moet niet elke keer de tuinslang bovenhalen”
  Play

  Kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi: "Je mag als partij water bij de wijn doen, maar je moet niet elke keer de tuinslang bovenhalen”

  Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi wil de nieuwe voorzitter worden van CD&V. Volgens Mahdi is de slechte peiling niet het resultaat van figuren zoals voorzitter Joachim Coens of minister van Welzijn Wouter Beke, maar wel van “een collectief falen”, zo zegt hij in de studio van ‘VTM NIEUWS’. Karel Lattrez analyseert de situatie dadelijk in de VTM NIEUWS-studio.
 2. Honderden Oekraïners wachten aan de Heizel op hun registratie: “We trillen bij het geluid van explosies”
  Play

  Honderden Oekraïners wachten aan de Heizel op hun registra­tie: “We trillen bij het geluid van explosies”

  Honderden Oekraïense vluchtelingen proberen zich in ons land te laten registreren. Dat kan vanaf vandaag in het nieuwe onthaalcentrum aan Paleis 8 op de Heizel. Oksana, die in Temse woont, is haar familie zelf gaan ophalen aan de grens met Polen. Alla en Kateryna komen uit Odesa en lieten alles achter: “Elk moment kan de oorlog bij ons zijn. We trillen bij elk geluid van explosies en je bent nooit zeker dat je ongedeerd blijft”, vertelt Kateryna aan ‘VTM Nieuws’.