Is het voordeliger om elektrisch te verwarmen? Expert verduidelijkt

Door de stijgende gasprijzen zijn tal van mensen op zoek naar alternatieve verwarmingstoestellen voordat de winter aanbreekt. De vraag naar elektriciteitstoestellen, hout, pellets en zelfs petroleumkachels was nooit zo groot. Maar is het werkelijk voordeliger om met deze alternatieven te verwarmen? VTM Nieuws zocht het uit.

 1. We deden dezelfde boodschappen in België, Frankrijk en Nederland: welke winkelkar vol A-merken is nu écht het goedkoopst?
  PREMIUM

  We deden dezelfde boodschap­pen in België, Frankrijk en Nederland: welke winkelkar vol A-merken is nu écht het goedkoopst?

  Alle beetjes helpen tegenwoordig en dus steken ook heel wat Vlamingen de grens over om boodschappen te doen. Maar waar zijn die nu écht het voordeligst, bij onze noorder- of zuiderburen? We gingen zelf langs bij Albert Heijn in het Nederlandse Hulst, Auchan in het Franse Roncq en Colruyt in Kortrijk. Telkens vulden we onze winkelkar met dezelfde 40 A-merken. Wat bleek? Tussen het goedkoopste en duurste land zit een stevige 53 euro (!) verschil.
 2. Van verzekeraar veranderen kan je geld besparen. “Maar opzeggen is vreselijk ingewikkeld”: expert legt uit wat je best kunt doen
  PREMIUM

  Van verzeke­raar veranderen kan je geld besparen. “Maar opzeggen is vreselijk ingewik­keld”: expert legt uit wat je best kunt doen

  Vooruit pleit vandaag om de overschakeling van verzekeringscontracten vlotter te maken. Ze willen een ‘easy switch’, net zoals bij je telecom- of energiecontract. Meer dan de helft van de Vlamingen verandert nooit van verzekeraar en daardoor betalen ze vaak veel te veel. Maar waarom is zo’n overstap zo moeilijk in ons land? Waar moet je echt op letten? En hoeveel kan je besparen door verzekeringen te vergelijken? Wij zochten het uit, samen met Simon November van Test-Aankoop. “Het is erg belangrijk dat je je verzekering tijdig afzegt, voor de vervaldag.”
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Ondanks energiecrisis lijkt kerstverlichting overal te zullen branden (al zal het hier en daar misschien wel wat minder zijn)
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Ondanks energiecri­sis lijkt kerstver­lich­ting overal te zullen branden (al zal het hier en daar misschien wel wat minder zijn)

  Net als u en ik zijn ook gemeenten op zoek naar manieren om energie te besparen nu de elektriciteits- en gasprijzen ongekende hoogtes bereiken. En dus wordt ook de kerstverlichting in de nakende eindejaarsperiode in vraag gesteld. Hoewel de meeste gemeenten nog geen definitieve beslissing genomen hebben, lijkt de kerstverlichting overal wél te zullen branden. “Want anders wordt het een nóg somberdere periode…”