Is corona nog zo hevig dan tijdens de eerste golf?
Volledig scherm
Is corona nog zo hevig dan tijdens de eerste golf? © VTM NIEUWS

Is het coronavirus vandaag nog zo hevig als tijdens de eerste golf?

Het contrast met het voorjaar is enorm in het UZ Gent. Tijdens de eerste coronagolf lagen er op het piekmoment maar liefst 76 coronapatiënten tegelijkertijd. Vandaag liggen er 2. Is het virus minder krachtig geworden? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.

15 reacties

 • Patrick Marinus

  5 maanden geleden
  Als je de "expertises" hier leest is men nog steeds op zoek naar redenen om de regels in twijfel te trekken. Men heeft ergens iets gelezen heeft en dat wordt meteen als volle waarheid aangenomen. Als Marc Van Ranst zegt dat het virus niet verzwakt is geloof ik dat. Ik ben voorzichtig, kijk niet naar andere landen, volg de regels en dan is het verrassend hoeveel ik mijn zin kan doen zonder risico te lopen. Ik wacht
 • Bert D'Hondt

  5 maanden geleden
  Mijn twee kinderen zijn exact een goede week naar de lagere school geweest en hoesten en snotteren allebei al...
 • Biot Aline

  5 maanden geleden
  Gisteren 530 nieuwe besmettingen, vandaag 820 ! Dat zijn dagcijfers, geen gemiddelden. Tegen dat de overheid door heeft dat hun 7 daags gemiddelde stijgt zitten we aan meer dan 1000 nieuwe besmettingen per dag.
 • Andy Staelens

  5 maanden geleden
  Dit is nog altijd een uitloper van de eerste golf! Binnenkort wat frisser in de morgen en avond en daar wat wind en regen bij gedurende de dag en de tweede golf zal starten. Dat zal wel een serieus verschil zijn. Doe jullie mondmaskers maar af en ook de afstandsregel is niet meer nodig volgens sommigen, het ergste is voorbij denken ze. Wacht maar. Het virus is natuurlijk gemuteerd, het muteert elke 3 maand. En een virus dat muteert wordt niet zwakker, maar sterker!
 • Maxiem Geraerts

  5 maanden geleden
  De grootste leugen is dat er in werkelijkheid al veel meer mensen besmet zijn geweest dan gedacht wordt. Allemaal cijfers die niet in de statistieken zitten waardoor we elke dag een vertekend beeld krijgen van de werkelijkheid. Logisch gezien, zou het virus naar een zwakkere variant moeten muteren om haar eigen overlevingskansen te verbeteren, we worden goed voor de gek gehouden met andere woorden
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie