Is corona nog zo hevig dan tijdens de eerste golf?
Volledig scherm
Is corona nog zo hevig dan tijdens de eerste golf? © VTM NIEUWS

Is het coronavirus vandaag nog zo hevig als tijdens de eerste golf?

Het contrast met het voorjaar is enorm in het UZ Gent. Tijdens de eerste coronagolf lagen er op het piekmoment maar liefst 76 coronapatiënten tegelijkertijd. Vandaag liggen er 2. Is het virus minder krachtig geworden? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.

  1. Preformateur Lachaert: “Voor hervormingen heb je soms tien jaar nodig, we willen België 2.0 maken”

    Preforma­teur Lachaert: “Voor hervormin­gen heb je soms tien jaar nodig, we willen België 2.0 maken”

    Een verrassende wending: de koning stuurt Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) het veld in als preformateurs. De meeste partijen gingen ervan uit dat het Lachaert en Magnette zouden zijn, maar MR-voorzitter Bouchez verzette zich daartegen. De twee brengen ten laatste op 11 september verslag uit bij de koning. In een persmededeling is sprake van een project van tien jaar. “Voor hervormingen heb je die tijd soms nodig, we willen België 2.0 maken”, klonk het uit de mond van Lachaert in het ‘VTM Nieuws’.
  2. Advocaat slachtoffer ‘Chiro-verkrachting’ klaagt dubbele moraal aan: “Kwetsbaar, minderjarig meisje werd als slet afgeschilderd”

    Advocaat slachtof­fer ‘Chi­ro-verkrach­ting’ klaagt dubbele moraal aan: “Kwetsbaar, minderja­rig meisje werd als slet afgeschil­derd”

    Het parket heeft vrijdag in de rechtbank van Oudenaarde drie jaar cel met uitstel gevraagd voor een Chiroleider die in 2018 tot twee keer toe een medeleidster zou hebben verkracht. Het meisje verwijt ook de Chiro dat ze de andere kant opkeken toen de zaak aan het licht kwam. “Men werkt hier duidelijk met een dubbele moraal: een jong meisje in een kwetsbare situatie wordt als slet afgeschilderd, en de daden van de meerderjarige man worden normaal bevonden. Zij werd niet geloofd, en dat komt zeer hard aan”, vertelt haar advocaat Abderrahim Lahlali aan VTM Nieuws.