Hoe verliep de laatste 30 uur van de Bende van Nijvel? Bekijk hier de volledige reconstructie van Telefacts uit 2010

Op 9 november 1985 pleegde de Bende van Nijvel haar laatste overval, die op de Delhaize van Aalst. In 2010 deed de politie in Telefacts Crime een oproep naar het publiek om het onderzoek te kunnen vooruithelpen. Telefacts bracht toen een reconstructie van de laatste 30 uur van de Bende van Nijvel. In de uitzending wordt ook de overval op de Delhaize in Aalst gereconstrueerd, aan de hand van verschillende getuigen die de overval hebben overleefd. Bekijk hierboven de volledige aflevering.

 1. Ook in Vlaanderen zijn extra maatregelen wegens droogte onvermijdelijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”
  Play

  Ook in Vlaanderen zijn extra maatrege­len wegens droogte onvermijde­lijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”

  Nederland heeft officieel een watertekort, en ook bij ons dreigen extra maatregelen als het de komende veertien dagen niet regent. Volgens experts moet Vlaanderen daarnaast ook structurele maatregelen treffen om in de toekomst beter gewapend te zijn tegen de droogte. “We hebben jarenlang een wanbeleid gekend, dat moet veranderen”, vindt weervrouw Jill Peeters.
 2. Van Quickenborne: “Basispakket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient”
  Play
  259

  Van Quickenbor­ne: “Basispak­ket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient”

  De topministers van de federale regering zijn uit elkaar gegaan zonder een grote beslissing over de aanpak van de torenhoge energiefacturen. Dat meldt politiek journalist Karel Lattrez van ‘VTM NIEUWS’. Eén van de pistes is de invoering van een basispakket energie, waarbij je voor een bepaalde hoeveelheid kilowattuur een lager tarief betaalt. Volgens Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne zou dat er niet alleen zijn voor de laagste inkomens.