Hoe reageert Rusland op eventuele levering F16’s? Oud-kolonel Housen: “Poetin zal dit niet stilzwijgend aanvaarden”

Leden van het militaire bondgenootschap NAVO zullen gevechtsvliegtuigen kunnen leveren aan Oekraïne, na toestemming van de Amerikaanse president Joe Biden. Maar hoe zal Rusland reageren wanneer de F16’s geleverd worden? VTM NIEUWS legt het voor aan oud-kolonel Roger Housen: “Als wij de oorlog naar Rusland brengen, dan zou het Kremlin wel eens kunnen besluiten om de oorlog naar ons te brengen.”

50 reacties

 • wilfrid haesen

  22 uur geleden
  Denk niet dat de Rus nog veel armslag heeft
 • Tom de clerck

  6 dagen geleden
  Als je in de boksring stapt, dan weet je ook dat je klappen moet incasseren. Het is logisch dat militaire doelen in Rusland worden aangevallen. Luchtafweer, munitiedepots, aanvoerlijnen etc. De reeds duizenden afgevuurde raketten en drones uit Rusland op burgerdoelen in OekraIne zijn onze "rode lijn". Het is het moment om door te duwen en eindelijk moderner materiaal te sturen, of dit blijft nog jaren aanslepen.
 • Lisette Theunis

  6 dagen geleden
  Zelenski probeert al van dag 1 de NAVO in de oorlog te betrekken. De onlangs uitgelekte documenten waren duidelijk genoeg over de intenties van Zelenski. Indien de VS de gaspijpleidingen heeft opgeblazen, dan zullen de Russen op een bepaald ogenblik onze netwerken beginnen te vernielen. En dan zijn we in oorlog met Rusland.
 • Christine Laevers

  6 dagen geleden
  'de oorlog naar Rusland brengen' : wat een ongelukkige uitspraak van oud-colonel Housen. Oekraiëne weet heel goed dat ze op Russisch grondgebied geen westerse wapens mogen gebruiken en tot nu toe hebben ze dat ook niet gedaan. Tenzij Housen denkt dat de Krim Russisch gebied is, natuurlijk. Volgens Biden (Hiroshima) is de Krim Oekraiens gebied. Housen speculeert in het wilde weg. Poetin is nu enkel bezig om zijn machtspositie in de Krim te behouden ! In feite weet hij het niet meer.
 • Liese VdVijver

  7 dagen geleden
  Typische reactie van Belgische militaire leiding -- in de aard van: "oei oei,..we mogen de vijand niet te boos maken -- we moeten er straks nog vredesgesprekken mee voeren". Dit is een duidelijke wit-zwart situatie. En als het zo duidelijk is, dan moeten we geen scrupules hebben.