Hoe komt het dat zuidoosten van Europa afrekent met verschroeiende temperaturen? VTM-weerman David Dehenauw legt uit

Het zuidoosten van Europa rekent af met een verschroeiende hittegolf. Het kwik stijgt de komende dagen tot bijna 45 graden in onder meer Turkije, Griekenland en Sicilië. Hoe komt het dat het er zo ongelofelijk warm wordt? En zal het kwakkelweer in België binnenkort ook plaatsmaken voor hittegolven? Weerman David Dehenauw legt het uit bij VTM NIEUWS.

 1. “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Marie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis
  Play
  Royalty

  “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Ma­rie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis

  De best bekeken Telefacts-aflevering ooit, én een van de meest spraakmakende. ‘De keuze van Dany’ haalt vandaag de allereerste reportage met prinses Marie-Christine (71) vanonder het stof. Indertijd goed voor 1,7 miljoen kijkers, en ook nu blijft de openhartigheid van koning Filips tante ongezien. “Ze vertelde over haar scheiding en een verkrachting door een familielid. Zo openlijk spreken royals zelden of nooit”, blikt maker Peter Van Camp terug.
 2. OVERZICHT. Verschroeiende hittegolven en bosbranden teisteren Zuid-Europese vakantielanden: "Zelfs de zee is te warm om verkoeling te vinden”
  Play

  OVERZICHT. Verschroei­en­de hittegol­ven en bosbranden teisteren Zuid-Europese vakantie­lan­den: "Zelfs de zee is te warm om verkoeling te vinden”

  Landen rond de Middellandse Zee kreunen onder extreme hitte. In Zuidoost-Europa en Sicilië wordt het zeker meer dan 40 graden de komende dagen in Griekenland worden er zelfs temperaturen tot 46 graden verwacht. Daarnaast woeden er in Turkije een tiental bosbranden. “Zelfs het water van de zee is te warm om verkoeling te vinden”, zo getuigde een Vlaamse toeriste bij VTM NIEUWS vanop het Griekse eiland Chios.