Marc Baert/VTM Nieuws
Volledig scherm
© Marc Baert/VTM Nieuws

Heel wat hinder verwacht op nationale actiedag: “Ik roep op om geen onrust toe te voegen aan onstabiele situatie”

De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden maandag in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt, zoals bij het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Zaventem, bij het openbaar vervoer en bij sommige stadsdiensten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft weinig begrip voor deze acties. “Dit maakt het leven moeilijk voor iedereen", klinkt het in de studio bij VTM Nieuws. 

30 reacties

 • Pieter Colen

  2 weken geleden
  Onder Michel ging men al betogen voor hun koopkracht nog voor de regering ingezeten was. Die "voorspelde" ondergang van de koopkracht viel nog zeer goed mee. Rekening houdend met de inflatie ging mijn nettoloon er met 100€ op vooruit. Nu laat men 2 jaar lang de koopkracht vernietigen voordat men gaat staken. Zou het kunnen omdat een bepaalde partij in die coalitie zit?
 • Peeters Francis

  2 weken geleden
  De Croo trekt zich van het la.d niks aan omdat hij weet dat zijn lederen zetel al klaar staat in Europa. De volgende regering de brokken moeten lijmen.
 • Bart De Win

  2 weken geleden
  We worden niet te weinig betaald, we worden teveel belast... Staak daar eens voor ipv het allemaal te accepteren...
 • André Christiaens

  2 weken geleden
  Glamour en Luxes is de ondergang van de samenleving en dat vergeten sommige mensen. Niks doen en veel geld in de handen, wie kan dit weigeren? Ganse dagen op een GSM tokkelen dat kost geld en is voor niks nodig. Volle restaurant-terrassen en luxes auto's voor de deur armoede zegt men dan. Waar is de tijd in een gezin van 4 van 4 fietsen aan de achterdeur! De na oorlogse generatie heeft deze tijd rijk gemaakt met te werken en te zwoegen voor een appel en een ei.
 • ben Verschuren

  2 weken geleden
  Tijd om op te stappen Mr de Croo!
 1. Belgische piloten en cabinepersoneel van Ryanair staken op 24, 25 en 26 juni: “Meeste vluchten worden geannuleerd”

  Belgische piloten en cabineper­so­neel van Ryanair staken op 24, 25 en 26 juni: “Meeste vluchten worden geannu­leerd”

  Ook de piloten van Ryanair die in België gevestigd zijn, zullen staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat werd vandaag bevestigd bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. De piloten voegen zich bij de geplande staking van de stewards en stewardessen. Ryanair vliegt in ons land vanuit Charleroi en Zaventem. Volgens de vakbonden worden de meeste Ryanair-vluchten vanuit België eind volgende week geannuleerd, zo verneemt VTM NIEUWS.
 2. OVERZICHT. Hier kan je hinder ondervinden tijdens nationale actiedag: minder bussen bij De Lijn, NMBS waarschuwt voor drukte
  Play
  Update

  OVERZICHT. Hier kan je hinder ondervin­den tijdens nationale actiedag: minder bussen bij De Lijn, NMBS waarschuwt voor drukte

  De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden vandaag, maandag 20 juni, in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt. De Lijn en de MIVB verwachten dat hun dienstverlening verstoord zal zijn. Het treinverkeer zou wel normaal rijden, maar de NMBS waarschuwt voor drukte tijdens de piekmomenten en legt extra treinen in naar Brussel. Er vertrekken ook helemaal geen passagiersvluchten van Brussels Airport in Zaventem.