Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Heel wat ex-coronapatiënten kampen maanden later nog met neurologische problemen: “Op amper één minuut tijd stel ik vaak twee keer dezelfde vraag”

Meer en meer mensen die maanden geleden Covid-19 doormaakten, hebben vandaag nog steeds neurologische problemen. Ze kampen onder meer met geheugenverlies of motorische problemen.  Artsen en onderzoekers weten nog steeds niet precies welk effect het virus heeft op de hersenen, en vrezen dat er meer en meer gevallen zullen opduiken. “Ik zou het een pandemie met een lange start noemen”, zegt professor neurologie Paul Boon van het UZ Gent daarover. 

 1. Antwerpse horeca toont begrip voor verstrengde maatregelen
  Play

  Antwerpse horeca toont begrip voor verstreng­de maatrege­len

  Door het stijgende aantal coronabesmettingen, vooral in en rond Antwerpen, heeft de provincie strengere maatregelen aangekondigd. Zo geldt er in de provincie Antwerpen een avondklok. De horeca moet sluiten om 23 uur. Dat vervroegde sluitingsuur is een flinke streep door de rekening van vele horeca-uitbaters. Toch klinkt er begrip. “We begrijpen het wel, het moet gebeuren want de situatie in Antwerpen is niet oké.” Ook cafégangers begrijpen de beslissing.
 2. ‘Bewoner’ schrijft bladzijden vol verwijten aan personeel van woonzorgcentrum: brief blijkt afkomstig van eigen directie
  PREMIUM

  ‘Bewoner’ schrijft bladzijden vol verwijten aan personeel van woonzorg­cen­trum: brief blijkt afkomstig van eigen directie

  “Ik voel me soms als een poedel in het kapsalon. Terwijl ik gewassen word, staan twee verpleegsters te kwetteren over de kindjes die voor de eerste keer op het potje zijn geweest”. In een brief aan de 200 personeelsleden van het woonzorgcentrum in Arendonk spuwt ‘rusthuisbewoner’ Jos De Bie zijn gal over zijn leven in het rusthuis. Opvallend: de brief blijkt opgesteld door de directie.