Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Heel wat ex-coronapatiënten kampen maanden later nog met neurologische problemen: “Op amper één minuut tijd stel ik vaak twee keer dezelfde vraag”

Meer en meer mensen die maanden geleden Covid-19 doormaakten, hebben vandaag nog steeds neurologische problemen. Ze kampen onder meer met geheugenverlies of motorische problemen.  Artsen en onderzoekers weten nog steeds niet precies welk effect het virus heeft op de hersenen, en vrezen dat er meer en meer gevallen zullen opduiken. “Ik zou het een pandemie met een lange start noemen”, zegt professor neurologie Paul Boon van het UZ Gent daarover. 

  1. Ben Weyts stuurt richtlijnen rond ventilatie op school bij na reportage VTM Nieuws: ramen en deuren blijven liefst open

    Ben Weyts stuurt richtlij­nen rond ventilatie op school bij na reportage VTM Nieuws: ramen en deuren blijven liefst open

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stuurt de richtlijnen over ventilatie en verluchting in klaslokalen bij. Zo is de aankoop van een CO2-meter aanbevolen en wordt aangeraden om ramen en deuren open te houden. Minstens moet de klasdeur op elk moment op een kier blijven staan. "Als de inzichten evolueren, dan moeten wij mee evolueren. Dan nemen we onze verantwoordelijkheid en actualiseren we de draaiboeken", zegt Weyts.
  2. Maximum aantal reizigers per station, treinen mogen maar tot tachtig procent gevuld zijn: “Kom dit weekend niet naar de kust”

    Maximum aantal reizigers per station, treinen mogen maar tot tachtig procent gevuld zijn: “Kom dit weekend niet naar de kust”

    De NMBS, de kustburgemeesters, de politie en de bevoegde minister hebben een akkoord bereikt over het komende weekend aan zee. Alle overheden zullen de komende dagen ontraden om naar de kust af te zakken. Er zal ook een maximum aantal reizigers per station en trein toegelaten worden en er wordt gesnoeid in het zomeraanbod. Amokmakers worden zo snel mogelijk gesignaleerd aan de politie. De burgemeesters reageren opgelucht.