Bart De Wever (N-VA)
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) © BELGA

Hebt u een vraag voor Bart De Wever (N-VA)?

Bart De Wever (N-VA) is zondagmiddag studiogast bij VTM Nieuws. Hebt u een vraag voor de N-VA-voorzitter? Over het stikstofakkoord dat uitblijft? Over zijn nieuwe boek ‘Over Woke' waarin hij zich geen liefhebber toont? Of over de pensioenpremies die oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke en Herman De Croo genoten? Stel ze dan hier.

 1. Frank Vandenbroucke over RSV-circulatie: "De druk is groot bij afdelingen pediatrie, maar elk kind in nood krijgt een ziekenhuisbed"
  Play

  Frank Vandenbrou­c­ke over RS­V-circulatie: "De druk is groot bij afdelingen pediatrie, maar elk kind in nood krijgt een ziekenhuis­bed"

  Het RSV-virus circuleert de laatste tijd onder kinderen waardoor ziekenhuizen opnieuw onder druk staan. Dat zegt ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. “De ziekenhuizen hebben het zwaar en dat heeft voornamelijk te maken met personeelstekort", erkent de minister. Daarom besliste hij om de noodmaatregelen te verlengen en krijgen ziekenhuizen extra middelen.
 2. Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichtigen

  Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichti­gen

  Het is niet simpel om een goed studentenkot te vinden in Leuven. Tal van (toekomstige) studenten waagden vandaag - al dan niet in het gezelschap van hun ouders - toch hun kans om een kamer te vinden. Ze moesten wel wat geduld oefenen. Alvorens zelfs maar de inkomhal van het kotgebouw te mogen bewonderen, moest er urenlang worden aangeschoven. En wie pech had, stond in de rij voor niets. “De combinatie van weinig kamers en een grote instroom zorgt voor een grote rush op studentenkamers", aldus Michiel Jacxsens van verhuurkantoor Xior bij VTM Nieuws.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.