Dr. Hans Kluge.
Volledig scherm
Dr. Hans Kluge. © AP

Hans Kluge (WHO) over situatie in België: “Ik ben optimistischer dan in februari, maar we moeten er vroeg genoeg bij zijn”

Hans Kluge, de Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zegt minder ongerust te zijn over de stijging van het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land dan bij de uitbraak van het virus in februari. Maar hij maant ook aan tot handelen. “Waarom zouden we het risico nemen om te wachten en om opnieuw in een situatie terecht te komen waarbij een nationale lockdown nodig is?”, reageert hij in Terzake op Canvas.

  1. Ben Weyts stuurt richtlijnen rond ventilatie op school bij na reportage VTM Nieuws: ramen en deuren blijven liefst open

    Ben Weyts stuurt richtlij­nen rond ventilatie op school bij na reportage VTM Nieuws: ramen en deuren blijven liefst open

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stuurt de richtlijnen over ventilatie en verluchting in klaslokalen bij. Zo is de aankoop van een CO2-meter aanbevolen en wordt aangeraden om ramen en deuren open te houden. Minstens moet de klasdeur op elk moment op een kier blijven staan. "Als de inzichten evolueren, dan moeten wij mee evolueren. Dan nemen we onze verantwoordelijkheid en actualiseren we de draaiboeken", zegt Weyts.