Getty Images, VTM Nieuws
Volledig scherm
© Getty Images, VTM Nieuws

Gezinsbond heeft kritiek op energiemaatregelen van regering: “Wie écht in de problemen zit, zit daar na deze maatregelen wellicht nog in”

Nadat de federale regering gisteren tot een energieakkoord kwam, volgt er ook kritiek. Het gaat om een tegemoetkoming op de gas- en elektriciteitsfactuur voor de middenklasse. “Als je effectief werk wil maken van een basishoeveelheid betaalbare energie, moet je onder andere rekening houden met de samenstelling van de gezinsgrootte”, zo reageert Jeroen Sleurs van de Gezinsbond.

 1. “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Marie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis
  Play
  Royalty

  “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Ma­rie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis

  De best bekeken Telefacts-aflevering ooit, én een van de meest spraakmakende. ‘De keuze van Dany’ haalt vandaag de allereerste reportage met prinses Marie-Christine (71) vanonder het stof. Indertijd goed voor 1,7 miljoen kijkers, en ook nu blijft de openhartigheid van koning Filips tante ongezien. “Ze vertelde over haar scheiding en een verkrachting door een familielid. Zo openlijk spreken royals zelden of nooit”, blikt maker Peter Van Camp terug.
 2. Kom ik in aanmerking voor een basispakket energie van 392 euro? En wat moet ik daarvoor doen? Check het hier
  Play

  Kom ik in aanmerking voor een basispak­ket energie van 392 euro? En wat moet ik daarvoor doen? Check het hier

  De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, dat nog kan verlengd worden indien nodig, met daarnaast een stookoliecheque. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Aan het basispakket zijn wel voorwaarden verbonden.
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.