Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Gemeenschapsonderwijs raadt scholen aan geen examens te houden en "uitgestelde attesten" uit te delen

Het gemeenschapsonderwijs (GO!) adviseert scholen om geen examens meer te organiseren. Veel leerlingen kunnen wellicht toch niet meer naar school. Dat betekent ook dat er geen B- of C-attesten worden uitgedeeld, is bevestigd aan VTM NIEUWS. Katholiek Onderwijs Vlaanderen laat de scholen zelf beslissen over examens.

64 reacties

 • Jane Doe

  1 jaar geleden
  Ter info voor sommige onderstaande. Goed in examens zijn betekend niet dat je slim bent, het bewijst enkel dat je goed vanbuiten kan blokken en heeft niets met je IQ van doen. Ik ken zo een aantal primussen die uiteindelijk nooit van hun vak hun beroep hebben gemaakt omdat eens in de praktijk ze grandioos door de mand vielen. Nog niet de basis bleken ze te begrijpen.
 • Jeaninne Bonduwe

  1 jaar geleden
  Waarom geen examen afnemen van wat ze hebben gezien? Ze hebben 2 maand gekregen om hun lessen te herhalen. Waarom neemt de minister hier geen duidelijk standpunt in en zegt dat er overal examen moeten worden afgenomen? Het zijn toch niet de scholen die hierover moeten oordelen? Wat is de meerwaarde anders van een minister? Van zodra het warm komt staat hij aan de zijlijn. Dat is blijkbaar een nieuwe manier om aan politiek te doen. Zo is dit niet moeilijk.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Weet niet wat er goed is aan het idee om iedereen zijn jaar over te laten doen. Vraag me af of deze die dit idee steunen vroeger zelf ook hun jaar eens zouden over gedaan hebben.Het is niet omdat het goed is voor de zwakkeren dat de sterkeren moeten worden tegen gehouden.
 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  Dat moet men juist zeggen. Geen examens. Wie haalt het in zijn hoofd om dat te verspreiden. Motiveer de leerlingen nu maar een keer. R wacht de leerkrachten een helse opdracht. Weeral.
 • Frederik Janssens

  1 jaar geleden
  En hoe ga je leerlingen evalueren als ze geen leerstof gezien hebben, Weyts?
 1. Robin Ramaekers vanuit Islamabad: “Pakistan kijkt met argusogen naar de situatie in Afghanistan”
  Play

  Robin Ramaekers vanuit Islamabad: “Pakistan kijkt met argusogen naar de situatie in Afghanis­tan”

  Er heerst chaos aan de grens met Pakistan. Duizenden Afghanen staan dagelijks in de rij aan de grensovergang Spin Boldak-Chaman in de hoop het land te kunnen ontvluchten. “Pakistan kijkt met argusogen naar de situatie in Afghanistan. Er heerst grote angst dat er een massale stroom van vluchtelingen richting Pakistan zou komen en daarom heeft de Pakistaanse regering een enorm hekwerk van bijna 2500 kilometer lang opgetrokken langs de grens met Afghanistan”, getuigt VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers die vannacht Pakistan bereikte.