Paul D'Hoore.
Volledig scherm
Paul D'Hoore. © VTM Nieuws

Geldexpert Paul D’Hoore over ‘Pandora Papers’: “Belastingen ontwijken in buitenland was ‘nationale sport’, nu alleen nog voor grootste vermogens”

Ondanks alle maatregelen om constructies in belastingparadijzen tegen te gaan, blijven Belgen die gebruiken. Dat blijkt ook uit de ‘Pandora Papers’, waarin sprake is van 1.200 Belgen met fiscale constructies in belastingparadijzen. “Er bestaat een heel legioen van fiscale adviseurs die als absolute opdracht hebben om mensen te helpen zo weinig mogelijk belastingen te betalen op een legale manier", zegt geldexpert Paul D’Hoore bij VTM Nieuws. 

 1. Voortaan kan u online zien hoeveel personeelsleden gevaccineerd zijn in ziekenhuis of woonzorgcentrum
  Play
  32

  Voortaan kan u online zien hoeveel personeels­le­den gevacci­neerd zijn in ziekenhuis of woonzorg­cen­trum

  Wilt u ook weten hoeveel dokters en zorgpersoneel gevaccineerd zijn in uw ziekenhuis of het woonzorgcentrum van een familielid? Vanaf morgen kan het. Meer dan 500 Vlaamse zorgvoorzieningen maken dan de vaccinatiegraad tegen Covid-19 bij hun medewerkers bekend op Zorgkwaliteit.be. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) aan VTM Nieuws. De privacy van individuele medewerkers wordt gewaarborgd.
 2. Pandora Papers: naast Shakira en Elton John ook 1.200 Belgen met verdachte constructies in belastingparadijzen

  Pandora Papers: naast Shakira en Elton John ook 1.200 Belgen met verdachte construc­ties in belasting­pa­ra­dij­zen

  Ruim 1.200 Belgen of mensen die in ons land wonen, hebben verdachte constructies in belastingparadijzen. Dat blijkt uit de Pandora Papers, waar ‘De Tijd’ en ‘Knack’ over berichten. Het gaat dan niet enkel om rijke families, maar ook om pakweg een misdaadauteur, een chirurg, een Brusselse rapper, een Franstalige radiopresentator, een jonge bitcoinmiljonair en zelfs een veroordeelde hasjdealer. In totaal staan er meer dan 29.000 namen op de lijst, met daarbij klinkende namen als Tony Blair en Shakira.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.