Paul D'Hoore.
Volledig scherm
Paul D'Hoore. © VTM Nieuws

Geldexpert Paul D’Hoore over ‘Pandora Papers’: “Belastingen ontwijken in buitenland was ‘nationale sport’, nu alleen nog voor grootste vermogens”

Ondanks alle maatregelen om constructies in belastingparadijzen tegen te gaan, blijven Belgen die gebruiken. Dat blijkt ook uit de ‘Pandora Papers’, waarin sprake is van 1.200 Belgen met fiscale constructies in belastingparadijzen. “Er bestaat een heel legioen van fiscale adviseurs die als absolute opdracht hebben om mensen te helpen zo weinig mogelijk belastingen te betalen op een legale manier", zegt geldexpert Paul D’Hoore bij VTM Nieuws. 

 1. Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederlandse winkelstraten: Rotterdam roept op om weg te blijven

  Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederland­se winkelstra­ten: Rotterdam roept op om weg te blijven

  In verschillende Nederlandse binnensteden is het momenteel drukker dan op een normale zaterdag. Uiteraard speelt mee dat mensen het laatste weekend voor kerst vaker gaan winkelen, maar de dreigende lockdown maakt dat er nog meer mensen op de been zijn. Rotterdam roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. Ook in Breda merkt VTM NIEUWS-journaliste Carolien Van Nunen op dat er veel mensen nog snel kerstinkopen lijken te doen.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Een kerstcadeau voor astronomen: Ariane-5 draagraket met James Webb Telescoop succesvol gelanceerd
  Play

  Een kerstca­deau voor astronomen: Ariane-5 draagraket met James Webb Telescoop succesvol gelanceerd

  Vandaag, op kerstdag, is de James Webb Space Telescope (JWST) gelanceerd vanuit Frans-Guyana. Om 13.20 uur Belgische tijd werd vanop de Europese ruimtehaven Kourou een Ariane-5 draagraket gelanceerd die de telescoop naar zijn observatiepost moet slingeren. De JWST is de grootste telescoop die ooit de ruimte is ingestuurd. Met een kostenplaatje van enkele miljarden dollars is het bovendien een wetenschappelijk huzarenstukje. Ook ons land was prominent bij de ontwikkeling van de telescoop betrokken.
 3. Pandora Papers: naast Shakira en Elton John ook 1.200 Belgen met verdachte constructies in belastingparadijzen

  Pandora Papers: naast Shakira en Elton John ook 1.200 Belgen met verdachte construc­ties in belasting­pa­ra­dij­zen

  Ruim 1.200 Belgen of mensen die in ons land wonen, hebben verdachte constructies in belastingparadijzen. Dat blijkt uit de Pandora Papers, waar ‘De Tijd’ en ‘Knack’ over berichten. Het gaat dan niet enkel om rijke families, maar ook om pakweg een misdaadauteur, een chirurg, een Brusselse rapper, een Franstalige radiopresentator, een jonge bitcoinmiljonair en zelfs een veroordeelde hasjdealer. In totaal staan er meer dan 29.000 namen op de lijst, met daarbij klinkende namen als Tony Blair en Shakira.