Archiefbeeld, epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Archiefbeeld, epidemioloog Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Epidemioloog Van Damme: “Verhoogd aantal besmettingen vooral in Antwerpen en bij twintigers en vijftigers”

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gedurende zeven dagen bedroeg gisteren 84 per dag, een stijging van 4 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen en in de leeftijdscategorieën van 20-29 jaar en 50-59 jaar. Dat is volgens epidemioloog Pierre Van Damme iets om nauwgezet op te volgen, zo verduidelijkte hij gisteren aan VTM NIEUWS. 

93 reacties

 • Dino Van Waeyenberghe

  11 maanden geleden
  Ik denk dat het aan de mondmaskers ligt. Dat geeft een vals veilig gevoel zodanig dat men denkt als men dat draagt men geen corona kan krijgen. Ik heb dat ook al opgemerkt: mensen die dat dragen respecteren de afstanden niet. Dus maskers weg wanneer het niet nodig is. Ook nog niet bewezen dat dat enig nut heeft.
 • Nadine Abe

  11 maanden geleden
  Wie niet horen wil , moet voelen . Hopelijk besmetten ze hun familie er niet mee .
 • Gino Denil

  11 maanden geleden
  Het ging o.a. over 85 besmettingen voor de stad Antwerpen in een week, tegenover 20 voor Gent en nog minder voor Brussel.
 • Ronny Gyles

  11 maanden geleden
  Ik lees hier veel dat het allemaal zo erg niet is... Degenen die dat zeggen zijn de bepamperaars van deze wereld. Voor zaken als dit mag er enkel in zwart/wit gedacht worden! Een beetje stoppen voor het rode licht bestaat niet! Men moet dringend de legerdienst terug invoeren om de jeugd te zeggen waar het op staat. Discipline is het kernwoord en dat kent de jeugd niet meer door het bepamperen! Overal de randjes aflopen kennen ze des te beter, je ziet het resultaat hiervan in hun uitgangsleven ..
 • Emmanuel Paulus

  11 maanden geleden
  De metingen schommelen tussen 24 en 111 dat is zo'n 4 keer verschil en duidt ook de normale 'fout' van deze meting. Dus zo'n 25 mensen + of - zegt statistisch zo goed als niets. En het gaat over 3 a 4 mensen Een kroostrijk gezin besmetten laten we zeggen een 12 man/vrouw is al 3 keer meer in 1 keer. Wat men blijkbaar ook vergeet is contactopsporing ed gebeurt en ook het testen veel effectiever gebeurd. Zaken die nog altijd niet werken want anders was er minstens 400% toename.