Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Epidemioloog Pierre Van Damme: “Overheid overweegt kliksysteem dat bepaalt welke maatregel in voege treedt”

Nadat de Nationale Veiligheidsraad gisteren nieuwe maatregelen afkondigde, heerst er heel wat onduidelijkheid. Zo werd de verwarring omtrent de nieuwe sociale bubbels vanavond pas opgeklaard: je mag enkel met je sociale bubbel op café of restaurant gaan, alsook uitnodigen in je tuin. Epidemioloog Pierre Van Damme beantwoordde de overige vragen bij VTM NIEUWS. 

19 reacties

 • Marc Spandel

  6 maanden geleden
  De 'experts' gaan spreken in naam van, en aanzien zichzelf dus al als 'de overheid'? Man...man...man... Het is inderdaad een stuurloos land geworden volledig in chaos en overgeleverd aan de beste toneelspelers!
 • Luc Verstraelen

  6 maanden geleden
  Pierre Van Damme heeft vanaf februari aangegeven hoe we het virus best konden aanpakken maar niemand luisterde naar deze man.Roepers als Van Ranst en onze onvolprezen arts en minister Maggie hadden het evangelie en de waarheid in pacht.Zie waar we nu staan.Midden in een 2de golf en een staatsschuld van + 50 miljard.
 • Jo Schelkens

  6 maanden geleden
  Repetities met blazers moeten met 2 meter afstand. Niet 1,5 zoals Van Damme zegt. Over maximum van 10 is ook nog geen communicatie dus voorlopigs dat nog 50. Waarschijnlijk zal dat ingeperkt worden maar daar is nog geen officiële informatie over.
 • MYRTHE PASS

  6 maanden geleden
  Iedereen is hier de dupe van behalve de kinderen, die mogen alles. Zij krijgen een zomer. Wij, volwassenen uit de provincie Antwerpen, worden van onze vrijheid beroofd en dat in een hoogzomermaand. Een reactie van iemand, die nooit op café gaat!
 • Karel Van Beeck

  6 maanden geleden
  Enkele grote fouten zijn inderdaad de grenzen terug open te stellen en de bubbel van 15 die veel te groot was. Maar geen verwijt ook experts hebben niet altijd gelijk. Al doende leert men.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen