Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Epidemioloog Pierre Van Damme: “Overheid overweegt kliksysteem dat bepaalt welke maatregel in voege treedt”

Nadat de Nationale Veiligheidsraad gisteren nieuwe maatregelen afkondigde, heerst er heel wat onduidelijkheid. Zo werd de verwarring omtrent de nieuwe sociale bubbels vanavond pas opgeklaard: je mag enkel met je sociale bubbel op café of restaurant gaan, alsook uitnodigen in je tuin. Epidemioloog Pierre Van Damme beantwoordde de overige vragen bij VTM NIEUWS. 

19 reacties

 • Marc Spandel

  11 maanden geleden
  De 'experts' gaan spreken in naam van, en aanzien zichzelf dus al als 'de overheid'? Man...man...man... Het is inderdaad een stuurloos land geworden volledig in chaos en overgeleverd aan de beste toneelspelers!
 • Luc Verstraelen

  11 maanden geleden
  Pierre Van Damme heeft vanaf februari aangegeven hoe we het virus best konden aanpakken maar niemand luisterde naar deze man.Roepers als Van Ranst en onze onvolprezen arts en minister Maggie hadden het evangelie en de waarheid in pacht.Zie waar we nu staan.Midden in een 2de golf en een staatsschuld van + 50 miljard.
 • Jo Schelkens

  11 maanden geleden
  Repetities met blazers moeten met 2 meter afstand. Niet 1,5 zoals Van Damme zegt. Over maximum van 10 is ook nog geen communicatie dus voorlopigs dat nog 50. Waarschijnlijk zal dat ingeperkt worden maar daar is nog geen officiële informatie over.
 • MYRTHE PASS

  11 maanden geleden
  Iedereen is hier de dupe van behalve de kinderen, die mogen alles. Zij krijgen een zomer. Wij, volwassenen uit de provincie Antwerpen, worden van onze vrijheid beroofd en dat in een hoogzomermaand. Een reactie van iemand, die nooit op café gaat!
 • Karel Van Beeck

  11 maanden geleden
  Enkele grote fouten zijn inderdaad de grenzen terug open te stellen en de bubbel van 15 die veel te groot was. Maar geen verwijt ook experts hebben niet altijd gelijk. Al doende leert men.
 1. Minister Verlinden ontkracht ‘license to kill’ voor Jürgen Conings: “Dat is iets uit de films”
  Play
  27

  Minister Verlinden ontkracht ‘license to kill’ voor Jürgen Conings: “Dat is iets uit de films”

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) ontkracht bij VTM Nieuws dat er sprake is van een ‘license to kill’ voor de gezochte militair Jürgen Conings. “Het is een concept uit de films. Natuurlijk zal de politie gepast optreden en kan er eventueel sprake zijn van zelfverdediging wanneer er een gevaarlijke situatie zou ontstaan, maar het kwalificeren als een ‘license to kill’ is niet juist”, luidt het.
 2. INTERVIEW. Bart De Wever: “De bubbel van 15 niet inperken is een vergissing, ik betreur dat”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Bart De Wever: “De bubbel van 15 niet inperken is een vergissing, ik betreur dat”

  “Ik vrees helaas dat Antwerpen niet zo’n uitzonderlijke plek is, hoor. Dat wij niet uniek zijn, maar dat we gewoon ‘eerst’ zijn. En dat het weldra — misschien zelfs heel snel — elders in Vlaanderen ook zo zal zijn. Ik hoop dat men op het nationale niveau dan onmiddellijk de coördinatie weer opneemt en doortastend durft op te treden. Als de tweede golf wordt wat biostatistici zeggen, zal het ook niet anders kunnen.” Burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de verontrustende situatie in Antwerpen. En elders.
 1. Experts reageren tevreden over ‘sociale lockdown’: “Maatregelen hakken in op sociaal leven, maar het is daar dat virus zich verspreidt”

  Experts reageren tevreden over ‘sociale lockdown’: “Maatrege­len hakken in op sociaal leven, maar het is daar dat virus zich verspreidt”

  Premier Sophie Wilmès (MR) heeft op de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad opnieuw strengere maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Verschillende experts reageren tevreden: “Als iedereen zich hieraan houdt, krijgen we het virus op vier weken tijd terug onder controle”, aldus epidemioloog Pierre Van Damme.