Duizenden mensen wachten al maanden op eindfactuur: energieleveranciers kampen met achterstand

Zo’n 10.000 mensen wachten al maanden op hun eindafrekening voor gas en elektriciteit. Dat verneemt VTM NIEUWS. Normaal krijg je je factuur enkele weken nadat je de meterstanden hebt doorgegeven, maar de leveranciers kunnen niet volgen.

67 reacties

 • Marc Dirven

  4 maanden geleden
  Verander van leverancier, dan hebt ge ze binnen de 3 weken.
 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  4 maanden geleden
  Ieder keer dat ik koffie zet stop ik 5euro in mijn koffiespaarpot en wordt ik rijk door koffiedrinken. Dit bericht mag gratis gedeeld worden!
 • Catherine Mistiaen

  4 maanden geleden
  Ik stel voor om zelf een factuur op te stellen, met uw eigen voorstel van betaling. Met de woorden: "Kijk, beste leverancier, ik wacht niet meer op uw factuur. Ik maak er zelf 1. Dit is mijn verbruik aan die prijs, en die betaal ik, punt. Het is te nemen of te laten. Anders verander ik van leverancier (bluf, natuurlijk, maar dreigen is niet verboden).
 • Nico Herbots

  4 maanden geleden
  Met een klein hartje waarschijnlijk, zeker als er niet veel op het spaarboekje staat. Zolang je niet weet hoeveel duizenden euro's je precies gaat mogen bijbetalen, is het moeilijk om grote aankopen te doen of dingen die geld kosten te plannen. Enne, onthoud goed, de 'foutjes' in nieuwe systemen zijn altijd en zonder uitzondering in het nadeel van de klant. U bent gewaarschuwd! Leg de bankkaart, de papieren zakdoekjes en de Zaffranax maar alvast klaar.
 • rita van de velde

  4 maanden geleden
  Ik wacht al sinds begin oktober.
 1. Heel wat hinder verwacht op nationale actiedag: “Ik roep op om geen onrust toe te voegen aan onstabiele situatie”
  Play
  30

  Heel wat hinder verwacht op nationale actiedag: “Ik roep op om geen onrust toe te voegen aan onstabiele situatie”

  De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden maandag in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt, zoals bij het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Zaventem, bij het openbaar vervoer en bij sommige stadsdiensten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft weinig begrip voor deze acties. “Dit maakt het leven moeilijk voor iedereen", klinkt het in de studio bij VTM Nieuws.