Strijders van de Taliban in het presidentiële paleis in Kaboel.
Volledig scherm
Strijders van de Taliban in het presidentiële paleis in Kaboel. © AP

Dit zijn de kopstukken van “de Taliban 2.0"

De huidige kopstukken van de Taliban zijn een pak minder iconisch dan het bekende kopstuk Mullah Omar, die in 2013 is gestorven. Dat zegt VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers. Hij geeft uitleg wie die nieuwe gezichten van de Taliban 2.0 zijn en waar ze voor staan. “Dit zijn de kopstukken van een organisatie die best wel machtig is en over enorme financiële middelen beschikt”, klinkt het. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers: “Van ene op andere dag alles anders in Afghanistan: terug in traditionele gewaden, geen vrouwen meer op straat”

  Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers: “Van ene op andere dag alles anders in Afghanis­tan: terug in traditione­le gewaden, geen vrouwen meer op straat”

  Afghanistan is opnieuw in handen van de taliban, de chaos is compleet. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers volgt het nieuws op de voet en gaf vanmorgen bij radiozenders QMusic en Joe uitleg over de situatie in het land. Bij HLN LIVE gaf hij ook een antwoord op al uw vragen. Volgens Ramaekers zijn mensen in hoofdstad Kaboel vanochtend in een volledig andere wereld wakker geworden. “Van de ene dag op de andere eigenlijk twintig jaar terug in de tijd.”