Alexander De Croo.
Volledig scherm
Alexander De Croo. © VTM Nieuws

De Croo: “Ook reactie van verliezer is belangrijk om verdeeldheid in VS te helen”

Ook premier Alexander De Croo heeft de Amerikaanse verkiezingen op de voet gevolgd. Dat vertelde hij in de studio van VTM NIEUWS. Hij merkt op dat zowel de reactie van de winnaar als van de verliezer belangrijk is om de verdeeldheid in het land op te lossen. 

 1. Maximum aantal reizigers per station, treinen mogen maar tot tachtig procent gevuld zijn: “Kom dit weekend niet naar de kust”

  Maximum aantal reizigers per station, treinen mogen maar tot tachtig procent gevuld zijn: “Kom dit weekend niet naar de kust”

  De NMBS, de kustburgemeesters, de politie en de bevoegde minister hebben een akkoord bereikt over het komende weekend aan zee. Alle overheden zullen de komende dagen ontraden om naar de kust af te zakken. Er zal ook een maximum aantal reizigers per station en trein toegelaten worden en er wordt gesnoeid in het zomeraanbod. Amokmakers worden zo snel mogelijk gesignaleerd aan de politie. De burgemeesters reageren opgelucht.
 2. Heel wat ex-coronapatiënten kampen maanden later nog met neurologische problemen: “Op amper één minuut tijd stel ik vaak twee keer dezelfde vraag”

  Heel wat ex-coronapa­tiën­ten kampen maanden later nog met neurologi­sche problemen: “Op amper één minuut tijd stel ik vaak twee keer dezelfde vraag”

  Meer en meer mensen die maanden geleden Covid-19 doormaakten, hebben vandaag nog steeds neurologische problemen. Ze kampen onder meer met geheugenverlies of motorische problemen. Artsen en onderzoekers weten nog steeds niet precies welk effect het virus heeft op de hersenen, en vrezen dat er meer en meer gevallen zullen opduiken. “Ik zou het een pandemie met een lange start noemen”, zegt professor neurologie Paul Boon van het UZ Gent daarover.
 1. Vandenbroucke: “Als burgemeesters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzondagen niet door”

  Vandenbrou­c­ke: “Als burgemees­ters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzonda­gen niet door”

  In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen moeten leiden. Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke was duidelijk in VTM Nieuws: “Er is een heel belangrijke zin in het nieuwe ministeriële besluit dat er aankomt. Als een burgemeester de afstand niet kan garanderen, dan mag hij niet openen.”
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend