Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Camerasysteem kan pakkans gsm-gebruik achter het stuur gevoelig vergroten

Vias wil dat België een camerasysteem inzet om automobilisten die gsm’en achter het stuur gemakkelijker te betrappen. Om gebruik te kunnen maken van dat nieuwe systeem, dat sinds enkele weken wordt uitgetest in Antwerpen, moet de wetgeving wel worden aangepast, zo zegt het verkeersinstituut.

13 reacties

 • Gustave Olbrechts

  1 maand geleden
  Maak gewoon een handsfree systeem verplicht bij aankoop van een wagen. Tenslotte heeft iedere wagen ook veiligheidsgordels .
 • william Masson

  1 maand geleden
  Gaan ze dan teksten en bellen en surfen op een fiets ook bestraffen want dat zie ik ganse dagen , ze rijden zonder handen en tiktokken rustig verder zonder ooit één boete te krijgen en hiervoor heb je géén camera’s nodig .
 • Pascal Vandenhecke

  1 maand geleden
  En als alles opgelost dat niemand meer een ( overtreding ) begaat wat voor job gaan jullie uitvoeren, gaan jullie ontslag nemen zodat wij minder belastingen moeten betalen omdat jullie salaris niet meer moet uitbetaald worden ! i Het is eigenlijk niet belastend voor niemand wat je niet kan moet je ook niet voor uitvoeren , dus er zijn weinige die een berg van 3km kunnen boven lopen die doen dat ook niet 'dus doe het ook niet als je het iniet kan !
 • Ronny Toch

  1 maand geleden
  Al meerdere keren meegemaakt , tegenligger komt recht op je af en plots trekt die zich terug recht. Wat als zijn aandacht enkele seconden langer op zijn gsm blijft 
 • Reuben Muylle

  1 maand geleden
  Iemand in Nederland heeft een boete in de bus gekregen voor het vasthouden van een fles chocomelk, dus hopelijk gaan die fouten er uit.
 1. Bart De Pauw na afloop van de zitting: “Ik heb me eigenlijk nooit verdedigd. Ik zou dat graag in de rechtbank willen doen”
  Play

  Bart De Pauw na afloop van de zitting: “Ik heb me eigenlijk nooit verdedigd. Ik zou dat graag in de rechtbank willen doen”

  Het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) is vandaag van start gegaan in de correctionele rechtbank van Mechelen. Het ging om een inleidende zitting. “Er is drie jaar lang vanalles over mij verschenen. Ik heb drie jaar lang gezwegen. Ik ben blij dat het proces eindelijk kan beginnen, zodat ik mijn verhaal kan doen. En dan is het aan de rechtbank om te oordelen”, zei De Pauw na afloop. De officiële aanklacht tegen de televisiemaker luidt ‘belaging en elektronische overlast’. Daarop staan straffen tot twee jaar cel en tot 2.400 euro boete.
 2. Van twaalf uur durende avondklok tot FFP2-masker om te winkelen: zo pakken onze buurlanden de strijd tegen besmettelijke varianten aan

  Van twaalf uur durende avondklok tot FF­P2-mas­ker om te winkelen: zo pakken onze buurlanden de strijd tegen besmette­lij­ke varianten aan

  De verschillende mutaties van het coronavirus leiden tot grote zenuwachtigheid bij wereldleiders. De maatregelen die genomen worden, verschillen echter van land tot land. In heel Frankrijk geldt vanaf morgen een avondklok van 18 tot 6 uur. In de Duitse deelstaat Beieren mag winkelen of reizen op het openbaar vervoer vanaf maandag enkel nog met een FFP2-masker. Bondskanselier Angela Merkel bestudeert of die maatregel kan uitgebreid worden naar het hele land. Een overzicht.
 1. Woordvoerster van slachtoffers Liesbet Stevens: “We wilden jacht naar hun identiteit in zaak Bart De Pauw vermijden”

  Woordvoer­ster van slachtof­fers Liesbet Stevens: “We wilden jacht naar hun identiteit in zaak Bart De Pauw vermijden”

  De negen slachtoffers in de zaak Bart De Pauw zijn vandaag - eerder dan voorzien- uit de anonimiteit getreden na een perslek. Hun namen zouden bij de volgende zitting - gepland voor volgende week - sowieso bekendgemaakt worden. “We wilden vermijden dat er een jacht zou ontstaan naar de identiteit van de slachtoffers”. Dat zegt Liesbet Stevens, woordvoerster van de slachtoffers en adjunct-directrice van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en de woordvoerster van de slachtoffers in een gesprek met VTM NIEUWS.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug