Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © VTM NIEUWS

Burgemeester De Wever pleit voor bijeenroepen Nationale Veiligheidsraad: “Drugscriminelen rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen”

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil dat premier De Croo de Nationale Veiligheidsraad bijeenroept in de strijd tegen de drugscriminaliteit. “Deze drugsoorlog woedt niet alleen in Antwerpen, maar heeft impact op heel België. Er is een integrale aanpak nodig rond de georganiseerde misdaad", klonk het in de studio van VTM Nieuws.

132 reacties

 • leon neefs

  1 week geleden
  Veel geblaat maar weinig wol. Ben geen socialist bijlange niet maar Jansens had indertijd alles meer in de hand.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Dat helpt allemaal niet, de veiligheidsraad kan daar slechts grote verbale impressies aan toevoegen. Je moet het zoeken bij de regering. En die zit in overlevingsmodus en laat begaan. Er is in dit land nog weinig slagkracht en helemaal niet meer van boven uit. En in het geval van het drugsverweer grijpt men alhier de kat bij de staart. Geleide legalisering is hier niet bestaande.
 • willy zachel

  3 maanden geleden
  Het domste wat ze doen is drugs maar steeds verbieden !! Verbieden of niet gebruik zal;er altijd zijn maar moesten ze wél toegelaten worden betekend di een daling van de criminaliteit met zéker 80% dat is een miljarden besparing bij justitie En iets dat toegelaten is is niet meer zo aantrekkelijk dus het verbruik van drugs zou zéker sterk afnemen .
 • Jan peeters

  6 maanden geleden
  De Wever heeft massa's kansen gehad, zelfs zijn minister van binnenlandse zaken Jambon gehad, maar liet de regering vallen voor sjoemelende Francken. Blijft zelf in Antwerpen omdat daar het grote geld achter de schermen te verdienen is. 2 x jaarlijks snoepreisje naar Comumbia voor de zogezegde war on drugs, Wekelijks op tv in designpakje waar anderen een maand voor werken, onze stad is totaal verloederd onder NVA en het interesseert hem zelfs niet? NOOIT in Antwerpen te bespeuren waar zit hij?
 • Johan Janssen

  6 maanden geleden
  Chij ging het toch oplossen. Test mss eerst is de politiekers, advocaten, rechters en andere rijke luitjes en laat ze maar klikken en je komt er wel. Juist veel Latijnse zever en weinig uitvoering. Ga maar is bij Jambonneke horen wanneer het brand dan komt hij in actie.
 1. Antwerpse politiebaas over drugsoorlog: "Drugsmaffia komt zelfs tot in slaapkamer van havenarbeiders”

  Antwerpse politie­baas over drugsoor­log: "Drugsmaf­fia komt zelfs tot in slaapkamer van havenarbei­ders”

  De drugsbendes gaan steeds driester te werk, zegt Yve Driesen (50), die aan het roer van de Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) staat. De politiebaas ziet het geweld in zijn stad enkel toenemen: de laatste tien weken gebeurden er evenveel druggerelateerde feiten als het volledige jaar voordien. VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws konden Driesen spreken: “Men komt zelfs in de slaapkamer van een persoon ‘s nachts een gsm overhandigen. Met de boodschap: ‘Kijk, we gaan je bellen en je zal doen wat wij u vragen’.”
 2. N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijndrecht: “Verlinden had beter moeten anticiperen”
  23

  N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijn­drecht: “Verlinden had beter moeten anticipe­ren”

  Na het grote datalek bij de politie van Zwijndrecht, die VTM NIEUWS en HLN aan het licht brachten, reageert Kamerlid Michael Freilich van oppositiepartij N-VA dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beter had moeten anticiperen en meer proactief te werk moet gaan rond cyberveiligheid. De partij zal ook parlementaire vragen stellen aan haar en premier Alexander De Croo (Open Vld). Er komt ook een wetsvoorstel. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vraagt ondertussen overleg met Verlinden en de lokale politiezones.
 1. Drinkwater wordt komende jaren tot 20 procent duurder
  Play
  43

  Drinkwater wordt komende jaren tot 20 procent duurder

  De afgelopen maand juli was de tweede droogste julimaand sinds het begin van de waarnemingen. De voorbije maand viel er in Ukkel maar 5,2 millimeter neerslag, terwijl dat normaal 76,9 millimeter is. Alleen juli 1885 was met 2,9 millimeter nog droger. De aanhoudende droogte heeft ook gevolgen voor de prijs van ons drinkwater: dat wordt de komende jaren tot 20 procent duurder, zo blijkt uit de tariefplannen van de watermaatschappijen die VTM Nieuws heeft kunnen inkijken.
 2. Onze reporter ziet hoe Frans dorp in allerijl wordt geëvacueerd: “We moeten rennen voor ons leven”
  Play

  Onze reporter ziet hoe Frans dorp in allerijl wordt geëvacu­eerd: “We moeten rennen voor ons leven”

  Ondertussen blijven bosbranden laaien her en der in het zuiden van Europa. Er zijn er in Portugal, Spanje, Frankrijk, Kroatië en Griekenland. Brandweerlui doen wat ze kunnen, maar het is vaak vechten tegen de bierkaai. Want de droogte en het warme weer staan aan de kant van het vuur. En dat blijft alleen maar zo. In het Franse Cazaux krijgen 4.000 inwoners onmiddellijk het bevel te evacueren. Bekijk hierboven het verslag van VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp ter plaatse.
 3. Ook in Vlaanderen zijn extra maatregelen wegens droogte onvermijdelijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”
  Play

  Ook in Vlaanderen zijn extra maatrege­len wegens droogte onvermijde­lijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”

  Nederland heeft officieel een watertekort, en ook bij ons dreigen extra maatregelen als het de komende veertien dagen niet regent. Volgens experts moet Vlaanderen daarnaast ook structurele maatregelen treffen om in de toekomst beter gewapend te zijn tegen de droogte. “We hebben jarenlang een wanbeleid gekend, dat moet veranderen”, vindt weervrouw Jill Peeters.