Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © VTM NIEUWS

Burgemeester De Wever pleit voor bijeenroepen Nationale Veiligheidsraad: “Drugscriminelen rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen”

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil dat premier De Croo de Nationale Veiligheidsraad bijeenroept in de strijd tegen de drugscriminaliteit. “Deze drugsoorlog woedt niet alleen in Antwerpen, maar heeft impact op heel België. Er is een integrale aanpak nodig rond de georganiseerde misdaad", klonk het in de studio van VTM Nieuws.

129 reacties

 • Jan peeters

  1 maand geleden
  De Wever heeft massa's kansen gehad, zelfs zijn minister van binnenlandse zaken Jambon gehad, maar liet de regering vallen voor sjoemelende Francken. Blijft zelf in Antwerpen omdat daar het grote geld achter de schermen te verdienen is. 2 x jaarlijks snoepreisje naar Comumbia voor de zogezegde war on drugs, Wekelijks op tv in designpakje waar anderen een maand voor werken, onze stad is totaal verloederd onder NVA en het interesseert hem zelfs niet? NOOIT in Antwerpen te bespeuren waar zit hij?
 • Johan Janssen

  1 maand geleden
  Chij ging het toch oplossen. Test mss eerst is de politiekers, advocaten, rechters en andere rijke luitjes en laat ze maar klikken en je komt er wel. Juist veel Latijnse zever en weinig uitvoering. Ga maar is bij Jambonneke horen wanneer het brand dan komt hij in actie.
 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  Ik lees elders "Eén voor één geven de trado (sic) partijen hun verzet op tegen de wet op de bestuurlijke handhaving". De Wever werkt 'achter' de schermen aan een beter bestuur voor ons land ; net zoals in dit dossier. De trado's komen met de fanfare voorop allerlei 'sympathieke' maatregelen aankondigen (met maar één doel, de kiezer paaien). Vandaar dat we hem ook zelden zien op TV.
 • Raoul Rouma

  1 maand geleden
  Erg, maar wat riskeren die drugcriminelen indien ze opgepakt worden? Een vermaning in de zin , dat mag je niet meer doen en dan wandelen gestuurd? Dat de politie meer dan hun best doen dat geloof ik maar waar zitten die van justitie? Niet voor niets dat die Nederlanders het hier komen uithangen. Lik op stuk geven kan hier schijnbaar niet en steeds met dezelfde uitleg, geen geld, geen plaats. Iedereen kent hun afkomst maar uitwijzen, nooit van gehoord, O.VLD en hun afspraken, herinner je!
 • Willy Schepers

  1 maand geleden
  Als hetgeen nu in Antwerpen gaande is moest gebeuren in de woonplaats van Annelies Verlinden dan zouden er wel snel maatregelen genomen worden, maar zolang het ver van haar bed is is er immers geen probleem.
 1. Antwerpse politiebaas over drugsoorlog: "Drugsmaffia komt zelfs tot in slaapkamer van havenarbeiders”

  Antwerpse politie­baas over drugsoor­log: "Drugsmaf­fia komt zelfs tot in slaapkamer van havenarbei­ders”

  De drugsbendes gaan steeds driester te werk, zegt Yve Driesen (50), die aan het roer van de Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) staat. De politiebaas ziet het geweld in zijn stad enkel toenemen: de laatste tien weken gebeurden er evenveel druggerelateerde feiten als het volledige jaar voordien. VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws konden Driesen spreken: “Men komt zelfs in de slaapkamer van een persoon ‘s nachts een gsm overhandigen. Met de boodschap: ‘Kijk, we gaan je bellen en je zal doen wat wij u vragen’.”
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.