Brusselse politie start intern onderzoek na beelden van mogelijk buitensporig politiegeweld tijdens coronabetoging

BrusselBij de coronamanifestatie in Brussel op zondag zijn in totaal vijftien gewonden gevallen. Een man uit Woluwe, die niets met de betoging te maken had, is één van hen. De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene bevestigt vandaag aan VTM NIEUWS een intern onderzoek te zijn gestart, nadat beelden van de gewelddadige confrontatie opdoken.

  1. “Ik wilde alleen maar mijn vriendin helpen”: Christophe belandt per toeval in coronabetoging, agenten pakken hem hard aan met matrak

    “Ik wilde alleen maar mijn vriendin helpen”: Christophe belandt per toeval in coronabeto­ging, agenten pakken hem hard aan met matrak

    Tijdens de grote coronabetoging die gisteren in het Brusselse Jubelpark plaatsvond, zijn in totaal vijftien gewonden gevallen. Onder hen ook Christophe (een schuilnaam; nvdr), een inwoner van Woluwe die niets met de manifestatie te maken had. Hij was de straat opgegaan om zijn bange vriendin naar huis te begeleiden, maar kreeg zelf rake klappen met de matrak. De man dient nu klacht in tegen de politie.
  2. Meer dan 5.000 bezwaren tegen stikstofakkoord: “Maar minder doen gaat het probleem niet oplossen”
    Play

    Meer dan 5.000 bezwaren tegen stikstofak­koord: “Maar minder doen gaat het probleem niet oplossen”

    “De Limburgse trots", noemde N-VA-voorzitter Bart De Wever Zuhal Demir zaterdag op het zomerfeest van de partij. Toch kampt de Vlaamse minister van Omgeving met heel wat tegenkanting op het stikstofdossier. Inmiddels werden bij de lokale besturen meer dan 5.000 bezwaren ingediend tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. “Maar zeggen dat we minder gaan doen, dat zal het stikstofprobleem niet oplossen”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws.
  3. Plaatsen waar zware ongevallen gebeuren met fietsers of voetgangers worden sneller veiliger gemaakt
    Play
    61

    Plaatsen waar zware ongevallen gebeuren met fietsers of voetgan­gers worden sneller veiliger gemaakt

    Het aantal ongevallen waarbij fietsers zwaargewond geraken of overleden, steeg de voorbije vier jaar. Tijdens de eerste zes maanden van 2022 waren er 545 ongevallen. In 2019 waren dat er in dezelfde periode nog 391. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil nu sneller gaan ingrijpen. Door de pv’s meteen op te vragen bij de politie wil ze kleine dingen aan de weg veranderen. “Wanneer er een dodelijk ongeval is gebeurd, willen we aan de hand van het pv meteen met een team ter plaatse gaan om te kijken hoe we snel kunnen bijsturen aan de infrastructuur”, zegt de minister aan VTM Nieuws.