Brand verwoest vier woningen in Chimay

In Chimay (provincie Henegouwen zijn bij een zware brand maandagnamiddag vier woningen in vlammen opgegaan. De brandweer bevestigt berichtgeving van RTL Info en Sudinfo daarover.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Bosbrand in Lanaken toch nog actief, brandweer bezig met nablussen: “Geen aanwijzingen van kwaad opzet”
  Lanaken

  Bosbrand in Lanaken toch nog actief, brandweer bezig met nablussen: “Geen aanwijzin­gen van kwaad opzet”

  De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg is vandaag nog bezig met nabluswerken in het bos- en natuurgebied in Lanaken, waar zondagavond brand was uitgebroken. “Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een grondbrand. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet. Brand in de ondergrond is een natuurfenomeen,” aldus de Lanakense burgemeester Marino Keulen (Open Vld), die de situatie nauwgezet opvolgt.