Brand verwoest vier woningen in Chimay

In Chimay (provincie Henegouwen zijn bij een zware brand maandagnamiddag vier woningen in vlammen opgegaan. De brandweer bevestigt berichtgeving van RTL Info en Sudinfo daarover.

 1. Ook in Vlaanderen zijn extra maatregelen wegens droogte onvermijdelijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”
  Play

  Ook in Vlaanderen zijn extra maatrege­len wegens droogte onvermijde­lijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”

  Nederland heeft officieel een watertekort, en ook bij ons dreigen extra maatregelen als het de komende veertien dagen niet regent. Volgens experts moet Vlaanderen daarnaast ook structurele maatregelen treffen om in de toekomst beter gewapend te zijn tegen de droogte. “We hebben jarenlang een wanbeleid gekend, dat moet veranderen”, vindt weervrouw Jill Peeters.
 2. Bosbrand in Lanaken toch nog actief, brandweer bezig met nablussen: “Geen aanwijzingen van kwaad opzet”
  Lanaken

  Bosbrand in Lanaken toch nog actief, brandweer bezig met nablussen: “Geen aanwijzin­gen van kwaad opzet”

  De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg is vandaag nog bezig met nabluswerken in het bos- en natuurgebied in Lanaken, waar zondagavond brand was uitgebroken. “Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een grondbrand. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet. Brand in de ondergrond is een natuurfenomeen,” aldus de Lanakense burgemeester Marino Keulen (Open Vld), die de situatie nauwgezet opvolgt.