Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt)
Volledig scherm
Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt) © Joel Hoylaerts/Photo News

Biostatisticus Geert Molenberghs: “Volhouden, ook als de curves beginnen dalen”

Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt) is tevreden met de “verstrengde lockdown” die vrijdag werd aangekondigd door premier Alexander De Croo (Open Vld). “Het is een vrij krachtig pakket aan maatregelen, die zeer dicht in de buurt komen van wat we in maart en april hebben meegemaakt”, klinkt het in VTM Nieuws. “We verwachten dat de piek in het aantal nieuwe besmettingen ergens de komende dagen in zicht zal komen. Ook dan geldt er één belangrijke boodschap: volhouden”.

 1. Minister Vandenbroucke roept op om vandaag niet te winkelen na grote drukte op zaterdag: “Doe het niet. Het is gevaarlijk”

  Minister Vandenbrou­c­ke roept op om vandaag niet te winkelen na grote drukte op zaterdag: “Doe het niet. Het is gevaarlijk”

  Het was zaterdag koppen lopen in enkele grote winkelstraten in Antwerpen en Brussel, en ook ketens als Dreamland, Action en Ikea zagen ongezien lange wachtrijen voor hun deuren opduiken. Maandag gaat ons land voor de tweede keer in lockdown en dat vooruitzicht lokte blijkbaar nog snel een hele hoop kooplustigen. “Niet slim”, reageerden viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs. En ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is die mening toegedaan. Hij roept iedereen dan ook op om vandaag thuis te blijven, als er onder meer in Antwerpen een koopzondag is. “Doe het niet. Het is gevaarlijk”, zegt hij.
 1. Maximum aantal reizigers per station, treinen mogen maar tot tachtig procent gevuld zijn: “Kom dit weekend niet naar de kust”

  Maximum aantal reizigers per station, treinen mogen maar tot tachtig procent gevuld zijn: “Kom dit weekend niet naar de kust”

  De NMBS, de kustburgemeesters, de politie en de bevoegde minister hebben een akkoord bereikt over het komende weekend aan zee. Alle overheden zullen de komende dagen ontraden om naar de kust af te zakken. Er zal ook een maximum aantal reizigers per station en trein toegelaten worden en er wordt gesnoeid in het zomeraanbod. Amokmakers worden zo snel mogelijk gesignaleerd aan de politie. De burgemeesters reageren opgelucht.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door