Binnenkort nog meer lege winkelrekken door prijsconflicten leveranciers en supermarkten?

De stijgende prijzen voor grondstoffen zet de relatie tussen de supermarktketens en leveranciers onder druk. De prijsconflicten zouden dus in de nabije toekomst kunnen zorgen voor meer lege winkelrekken. “Op dit moment worden er onderhandelingen gevoerd”, vertelt financieel expert Paul D’Hoore in de studio van VTM NIEUWS.

78 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  In de EU - waar de burger en het parlement niets te zeggen hadden over de toetreding - is in de buurlanden kopen toch ook in het binnenland kopen. Die kwam er toch voor de burger beweerden ze. Die de prijzen ging kunnen vergelijken, voordeel ging halen uit de concurrentie en overal gemakkelijk ging kunnen betalen. Toch stijgen de prijzen hier dubbel zo snel.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Groenten en fruit worden zeker niet duurder door de boer hoor Wendy: het is de EU die gekozen heeft voor goedkoop voedsel voor de burger (onder kostprijs) en dus de boer een deel bijbetaalt. Van die situatie maakt de EU echter bijzonder misbruik door allerlei regels en onmogelijke productiemethoden te verplichten aan de boeren onder het argument "wij betalen u, dus u boert zoals wij het willen". Boer is de lijfeigene van EU, we zien toch wat we zien. 75% kostprijs heeft niks met boer te maken.
 • Geert Winkelmans

  1 jaar geleden
  Voor reclame hebben ze geld genoeg!
 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Ze doen maar voor mijn part. Koop toch hun dure rommel niet aangezien ik het geld er niet voor heb. Producten van huismerk zijn even lekker als je bij verschillende ketens vergelijking maakt en de beste eruit haalt.
 • Peter Buyck

  1 jaar geleden
  Uiteindelijk snijden ze in ieders vel. Als de grondstofprijzen stijgen moeten ze ook meer betalen voor het loon van hun personeel. Als de grondstofprijzen niet stijgen, hoeven de lonen dan ook niet te stijgen. Maar de dames en heren in de ivoren toren willen met halve verkoop toch 100% omzet en liefst meer.