Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). © Photo News

Beke laat vandaag vaccinatie-uitnodigingen voor 85-plussers verzenden: “Twee weken vroeger dan verwacht"

Alle 85-plussers in Vlaanderen die nog thuis wonen zullen binnenkort een vaccinatie-uitnodiging in de bus ontvangen. “Ik heb de opdracht aan mijn agentschap gegeven om vandaag nog alle uitnodigingen de deur uit te sturen”, zo zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bij VTM NIEUWS. Vanaf 15 maart kunnen ze vervolgens gevaccineerd worden.

 1. Zo goed werken de vaccins: minder zieke patiënten, minder besmettingen, minder sterfgevallen en meer antilichamen
  PREMIUM

  Zo goed werken de vaccins: minder zieke patiënten, minder besmettin­gen, minder sterfgeval­len en meer antilicha­men

  Minder sterfgevallen bij 80-plussers, minder felle ziektesymptomen en minder besmettingen: dat zijn de gunstige gevolgen van de vaccinaties in landen die al veel verder staan dan wij. De vaccins werken écht, zo blijkt heel duidelijk in onder meer het Verenigd Koninkrijk. Negen op de tien 85-plussers hebben daar al antilichamen tegen het virus. Zelfs na één dosis, dus.
 2. Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijnlijk al weken geleden overleden”
  Play

  Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijn­lijk al weken geleden overleden”

  Het lichaam van Jürgen Conings is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. Expert justitie Faroek Özgünes: “Het feit dat Conings dood is teruggevonden, is niet echt een verrassing. De afgelopen weken is er gezocht naar sporen en die zijn niet gevonden. Dat wees erop dat hij ofwel zijn vlucht heel goed had voorbereid ofwel dat hij zichzelf van het leven had benomen.” De man is nu gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak: “Hier gaan lessen uit getrokken worden, alleen al binnen Defensie.”