Apps die je slaap meten, zorgen voor nóg meer slaapproblemen

Apps die je slaap meten, zorgen er vaak voor dat mensen met slaapproblemen nog slechter gaan slapen, omdat ze geobsedeerd raken door hun slaappatroon en dus nog meer stress krijgen. ‘Orthosomnie’ heet dat. In de slaapkliniek in het UZ Gent zien ze in ieder geval dat het probleem groter wordt.

 1. Zo was het gisteren op grote hoogte in Plopsaland: superfan Tristan (17) maakte deze beelden toen achtbaan vastliep
  Play
  Gistel/De Panne

  Zo was het gisteren op grote hoogte in Plopsaland: superfan Tristan (17) maakte deze beelden toen achtbaan vast­liep

  “Bij de eerste rukwinden hoopte ik dat het snel voorbij zou zijn, maar uiteindelijk kijk ik erop terug als een unieke belevenis.” Tristan Denorme (17) uit Gistel was zaterdagavond één van de negen inzittenden die urenlang vastzaten in de rollercoaster ‘The Ride to Happiness’ in Plopsaland. De tiener werkt al drie jaar als jobstudent in het pretpark en zal z’n 155ste rit op de attractie niet snel vergeten. “Al wil ik er zo snel mogelijk weer op”, zegt hij. Bekijk hierboven de beelden hij maakte toen de achtbaan vastliep.
 2. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”
  Play

  Ge­rechtsjour­na­list Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”

  De vader van Sanda Dia is ontstemd over de beelden waarop de laatste uren van zijn zoon te zien zijn, en die donderdag door VTM en Het Laatste Nieuws verspreid werden. “Niemand heeft mij mijn mening gevraagd”, zei Ousmane Dia daarover. Volgens onze gerechtsjournalist Faroek Özgünes heeft een van de advocaten van de nabestaanden wel degelijk een ‘go’ gegeven.
 3. Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”
  Play

  Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”

  Een week na de Russische invasie in Oekraïne blijven de Russen verschillende steden aanvallen, en daarbij maken ze gebruik van steeds heviger geweld. Wat zijn de Russen van plan in Kiev? En hoelang kunnen ze deze oorlog nog volhouden? Gewezen kolonel van het Belgische leger en kenner van van de Russische strijdmacht Roger Housen beantwoordde deze en andere kijkersvragen over de oorlog in Oekraïne in de studio van VTM Nieuws.
 1. Gespannen sfeer in Odesa, waar Robin Ramaekers verslag uitbrengt: “Schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”
  Play

  Gespannen sfeer in Odesa, waar Robin Ramaekers verslag uitbrengt: “Schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”

  Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers is momenteel in de Oekraïense havenstad Odesa. De stad is mogelijks een van de volgende doelwitten van Rusland. De spanning zit er dan ook goed in bij de mensen. Wanneer Robin op stap is met een vrouw die haar hond uitlaat, horen ze plots schoten. “Stop met filmen!”, roepen de inwoners. “Die schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”, vertelt Robin.
 2. Kristof Calvo: “We moeten rijkdom herverdelen en kijken naar oorlogsbijdrage van allerrijksten”
  Play

  Kristof Calvo: “We moeten rijkdom herverde­len en kijken naar oorlogsbij­dra­ge van allerrijk­sten”

  Door de oorlog in Oekraïne swingen de inflatiecijfers de pan uit. Dat doet ondernemersorganisaties Voka en VBO oproepen tot een indexsprong. Groen-kamerlid Kristof Calvo (35) liet in de studio van VTM NIEUWS verstaan dat dat niet aan de orde is. Op de vraag of hij zich kandidaat zal stellen om Meyrem Almaci (46) op te volgen als partijvoorzitter, wilde Calvo niet ingaan: “Wat mij betreft, mogen we partijvoorzitters afschaffen.”