Ook in Nederland zijn de sneltesten al te verkrijgen.
Volledig scherm
Ook in Nederland zijn de sneltesten al te verkrijgen. © ANP

Apothekers roepen op: “Kom morgen niet massaal sneltesten halen”

De Algemene Pharmaceutische Bond roept op om morgen niet massaal naar de apotheek te trekken om een sneltest te halen. “Je zal van een koude reis terugkomen”, luidt het. De sneltesten zijn vanaf morgen immers nog niet in alle apotheken verkrijgbaar. 

85 reacties

 • Regina Blanckaert

  2 weken geleden
  Het zou beter zijn om de bevolking te testen op immuniteit,want wie weet hoeveel onder ons hebben de ziekte al doorgemaakt zonder het te weten en zijn daardoor immuun dan heb je al die andere tests niet meer nodig
 • Toon Van Kerckhove

  2 weken geleden
  Vergeet niet: op de tekstbalken op de autostrades in Fr. en D. staat dat je, ook voor zakelijke verplaatsingen, zo'n test moet kunnen voorleggen. Tot nu toe: geen controles, maar dat zou nu met de maatregelen in Fr., wel eens duur kunnen uitvallen. In Fr. mogen de apothekers en dierenartsen het vaccin ook spuiten. Hoog tijd dat de apotheker geherwaardeerd wordt. In Fr. en It. is de apotheker geen pillenoutlet. Hij is je eerste contactpunt voor je gezondheid. Kies voor een vaste huisapotheker!
 • Rody Franks

  2 weken geleden
  Walter Van Criekinge, het geld van de regering IS ons geld, dus natuurlijk dat de burgers geen zinloze extra uitgaven meer gaan doen als je met het gekochte product niks nuttigs kan aanvangen.
 • Nico Lietaert

  2 weken geleden
  Wat ben je daar nu mee? En toch zullen er kopers zijn.
 • Dirk Peeters

  2 weken geleden
  Bij de huisdokter kost de test maar 4 euro, dat is je eigen aandeel in een doktersvisite. Waarom zou ik dus bij de apotheker gaan aanschuiven voor een zelftest?
 1. Sneltesten vanaf morgen te koop bij de apotheker: dit kosten ze, en zo moet je ze gebruiken
  PREMIUM

  Sneltesten vanaf morgen te koop bij de apotheker: dit kosten ze, en zo moet je ze gebruiken

  Alle inwoners van ons land kunnen vanaf morgen 6 april de eerste zelftesten kopen bij de apotheker. En bedrijven kunnen tot 1 mei gratis sneltests bestellen bij de federale overheid om personeelsleden die niet kunnen thuiswerken twee keer per week te testen. Waarvoor dienen ze? Hoe werken ze en hoe betrouwbaar zijn ze? En hoeveel zal u betalen? We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.
 2. België dient AstraZeneca-vaccin komende maand enkel nog toe aan 56-plussers, voorlopig weinig impact op campagne
  Play

  België dient AstraZene­ca-vac­cin komende maand enkel nog toe aan 56-plus­sers, voorlopig weinig impact op campagne

  Ons land zal de komende vier weken het AstraZeneca-vaccin enkel nog toedienen aan mensen van 56 jaar of ouder. Wie 55 jaar of jonger is, zal een ander vaccin krijgen, in de praktijk dat van Pfizer, Moderna of Johnson & Johnson. De beslissing heeft voorlopig enkel gevolgen voor de risicopatiënten en mensen op de reservelijst jonger dan 56 jaar, aangezien voor de rest op dit moment enkel ouderen aan de beurt zijn. Een eventuele volledige stop zou veel meer gevolgen en vertraging van de campagne hebben.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"