De luchthaven van Eindhoven, op een half uurtje rijden van de Belgische grens. Foto rechts: verpleegkundigen in een vaccinatiecentrum in de Servische hoofdstad Belgrado. Servië vaccineert onder meer met het Russische Sputnik-vaccin.
Volledig scherm
De luchthaven van Eindhoven, op een half uurtje rijden van de Belgische grens. Foto rechts: verpleegkundigen in een vaccinatiecentrum in de Servische hoofdstad Belgrado. Servië vaccineert onder meer met het Russische Sputnik-vaccin. © ANP - AP

Al 15 Nederlanders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten

Al zo’n vijftien Nederlanders zijn naar Servië gereisd om daar tegen corona gevaccineerd te worden.  Het ex-Joegoslavische land kampt met een vaccinoverschot en ent daarom ook buitenlanders in. Een reisbedrijfje uit Eindhoven verzorgt voor geïnteresseerden de vlucht, het verblijf en nodige Servische paperassen. Kanttekening bij het verhaal: Servië zet Russische en Chinese vaccins, dewelke nog niet door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zijn goedgekeurd.

2 reacties

 • Pat Hendrikx

  2 weken geleden
  Bwah, nog even geduld mensen, wij EUropeanen komen 4 tot 6 weken na het VK en de US aan onze groepsimmuniteit. Al bij al een huzarenstuk gezien de 27 landen die door Europa van kwalitatieve vaccins worden voorzien. Samen uit samen thuis.
 • Steven PIENS

  2 weken geleden
  Top van Servië! Arm, arm België en EU!
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe de stoel van El Kaouakibi begon te wankelen: “Ik ben een bokser die even knock-out geslagen is”
  PREMIUM
  67

  RECONSTRUC­TIE. Hoe de stoel van El Kaouakibi begon te wankelen: “Ik ben een bokser die even knock-out geslagen is”

  Als hippe Antwerpse onderneemster moest Sihame El Kaouakibi (35) bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de stoel van burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan het wankelen brengen. Dat was althans het plan van Open Vld. Het liep even anders. Een reconstructie van de afgelopen maanden, waarin ‘wit konijn’ El Kaouakibi volhield dat alle fraudebeschuldigingen aan haar adres volledig te verklaren zijn, al besliste ze donderdag uiteindelijk zélf om uit de partij te stappen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Steven Van Gucht sluit ‘plan C’ niet uit: “Er zijn veel variaties van een lockdown”
  Play
  109

  Steven Van Gucht sluit ‘plan C’ niet uit: “Er zijn veel variaties van een lockdown”

  "Het virus weert zich als een duivel in een wijwatervat, met de hete adem van het vaccin in de nek.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. “De cijfers zijn rood en de kaarten kleuren rood”, zei Van Gucht. Hij bleef wel hoopvol dat we het tij nog kunnen keren. “We kunnen deze opstoot nog neerdrukken.” Bepaalde maatregelen aanscherpen lijkt hem daarbij wel aangewezen. Van Gucht sprak bij VTM NIEUWS ook over een eventueel plan C bij een absoluut worstecasescenario: “Er zijn veel variaties van een lockdown”.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"