Advocaat Walter Van Steenbrugge.
Volledig scherm
Advocaat Walter Van Steenbrugge. © VTM NIEUWS

Advocaat Walter Van Steenbrugge: “Zaken gebeurd die toch niet normaal zijn”

Driemaal onschuldig: de artsen die betrokken waren bij de euthanasie van Tine Nys in 2010, zijn vrijgesproken. Dat heeft de jury van het Gentse hof van assisen na urenlang beraad beslist. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van uitvoerend arts Joris Van Hove, vindt dat er een aantal zaken gebeurd zijn die “toch niet normaal zijn”. Dat zegt hij vandaag in VTM NIEUWS.

6 reacties

 • Kris Verbeek

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat de familie en hun advocaten deze zaak nu laten rusten en zij EN de kerk nu ook alle kosten betalen. Anders zij wij, belastingbetalers weer de pineut.
 • Feline Noé

  1 jaar geleden
  Die heeft zijn eigen tv programma nodig Walter van Steenbrugge. Maar ik vermoed dat die veel meer verdient als advocaat.
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  er zijn na dit proces meer vragen dan antwoorden, de rol van sommige spelers dient te worden onderzocht. de familie van de overledenen werd op een schandalige wijze misbruikt door sommigen. onverantwoord. het gerecht moet neutraal zijn, deze show stelt dit in vraag. men kan zich vragen stellen aan de rol van het openbaar ministerie. ik vrees dat het parket -generaal al wel wet hoe de vork in elkaar zit.
 • Michel Jacobs

  1 jaar geleden
  Inderdaad. Distelmans had voor de uitspraak ook al verklaard dat hij zich afvroeg wat er allemaal achter stak. De goede verstaander met meer dan twee neuronen in zijn ketel, heeft begrepen dat hij wel weet wat er achter steekt, maar dat als commissielid en expert niet publiek kan maken. Tenminste niet tijdens het proces, maar er gaat nog wel het één en ander boven water komen de komende maanden, wees gerust.
 • thierry bollaert

  1 jaar geleden
  Het symbool van een rechtsgebouw is een weegschaal. Dat zegt toch voldoende.
 1. Uitgesloten advocaat Fernand Keuleneer noemt euthanasie “industrie”: “Wet is zonder controle en iedereen doet wat hij wil”

  Uitgeslo­ten advocaat Fernand Keuleneer noemt euthanasie “industrie”: “Wet is zonder controle en iedereen doet wat hij wil”

  Advocaat Fernand Keuleneer - die tijdens het euthanasieproces optrad voor de familie van Tine Nys, maar uitgesloten werd toen bleek dat hij aanwezig was tijdens de zitting van de euthanasiecommissie waarop het dossier van de vrouw goedgekeurd werd – heeft hard uitgehaald naar het arrest van het hof van assisen dat de drie artsen vrijspreekt. Tijdens De ochtend noemde hij euthanasie een “industrie”. “De euthanasiewet is zonder controle en iedereen doet wat hij wil”, klonk het.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val