1. Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijnlijk al weken geleden overleden”
  Play

  Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijn­lijk al weken geleden overleden”

  Het lichaam van Jürgen Conings is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. Expert justitie Faroek Özgünes: “Het feit dat Conings dood is teruggevonden, is niet echt een verrassing. De afgelopen weken is er gezocht naar sporen en die zijn niet gevonden. Dat wees erop dat hij ofwel zijn vlucht heel goed had voorbereid ofwel dat hij zichzelf van het leven had benomen.” De man is nu gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak: “Hier gaan lessen uit getrokken worden, alleen al binnen Defensie.”
 1. Tientallen mensen komen samen op wake voor Jürgen Conings
  Play

  Tientallen mensen komen samen op wake voor Jürgen Conings

  Tientallen vrienden en familieleden zijn samengekomen op een wake voor Jürgen Conings. Het lichaam van de vermiste militair is teruggevonden in het Dilserbos. De man was al vermist sinds 17 mei. De voorbije weken werden er grootschalige zoekacties gehouden naar de militair die bewapend was en bedreigingen had geuit. Zijn familie heeft het nieuws over de vondst van Conings zijn lichaam via de media vernomen. Ze reageren aangeslagen.
 1. Van Grieken: “De Wever gedraagt zich als Romeinse keizer die voeling met onderdanen aan het verliezen is”
  Play

  Van Grieken: “De Wever gedraagt zich als Romeinse keizer die voeling met onderdanen aan het verliezen is”

  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken verwacht dat rechtse N-VA’ers intern op tafel kloppen om na de volgende verkiezingen een regering te vormen met zijn partij. Hij reageert daarmee op het standpunt van N-VA-voorzitter Bart De Wever, voor wie zo’n coalitie niet realistisch is. “Bart De Wever gedraagt zich als een Romeinse keizer die de voeling met zijn onderdanen aan het verliezen is”, klonk het in VTM Nieuws.
 2. 10 procent meer huizen te koop aangeboden: “Wie schrik had van corona durft nu wel bezoekers te ontvangen”

  10 procent meer huizen te koop aangeboden: “Wie schrik had van corona durft nu wel bezoekers te ontvangen”

  Er worden sinds een paar weken weer meer woningen te koop aangeboden, zo’n 10 procent meer dan drie maanden geleden. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedmakelaars, die verwachten dat dat er tegen de zomer zelfs 25 procent meer zullen zijn. Eigenaars die al langer overwogen hun woning te verkopen, zetten nu wel de stap, nu de vaccinatiecampagne op dreef is en de coronamaatregelen versoepelen.
 3. Kan ik gratis PCR-tests nu al reserveren? En zal er gecontroleerd worden? Vandenbroucke over nieuwe reisregels
  9

  Kan ik gratis PCR-tests nu al reserveren? En zal er gecontro­leerd worden? Vandenbrou­c­ke over nieuwe reisregels

  De regels rond reizen liggen vast voor deze zomer. Belangrijke boodschap na het Overlegcomité van vrijdag: het Europees Digitaal Covidcertificaat vormt de basis, wie niet volledig gevaccineerd is heeft een recente negatieve coronatest of een bewijs van herstel nodig. Maar zal er ook gecontroleerd worden? En kunnen landgenoten die nog niet volledig gevaccineerd zijn nu al hun gratis PCR-tests reserveren? Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beantwoordt in VTM Nieuws enkele vragen over de reisregels die vanaf 1 juli zullen gelden.
 1. Van Gucht: “Noodrem tegen verspreiding gevaarlijke varianten is zeer goede zaak”
  Play
  16

  Van Gucht: “Noodrem tegen versprei­ding gevaarlij­ke varianten is zeer goede zaak”

  De noodrem die de verschillende regeringen inbouwen om de verspreiding van gevaarlijke varianten tegen te gaan is voor Sciensano-viroloog Steven Van Gucht een heel goede zaak. “Dat is een heel belangrijke procedure”, zei Van Gucht in VTM NIEUWS. “Testen helpt wel, maar dat is absoluut geen garantie. Dat hebben we enkele weken geleden nog gezien bij de Indiase studenten. Daarom is in quarantaine gaan het enige goede middel, of je nu gevaccineerd bent of niet.”
 2. Familie jongste verdachte (14) in verkrachtingszaak leeft ondergedoken: “Doodsbedreigingen gekregen”
  Play

  Familie jongste verdachte (14) in verkrach­tings­zaak leeft ondergedo­ken: “Doodsbe­drei­gin­gen gekregen”

  De familie van de jongste verdachte (14) van de groepsverkrachting in Gent moet onderduiken wegens doodsbedreigingen. Dat meldt de advocaat van de tiener aan VTM NIEUWS. Hij roept op tot redelijkheid en vraagt om het gerecht zijn werk te laten doen. “Hun adres en naam staan op het internet. Er moet maar een gek rondlopen die iets doms wil doen”, zegt meester Marc Schollier.
 1. Viroloog Van Gucht: "We moeten voorzichtig zijn met het oog op versoepelingen”
  Play
  14

  Viroloog Van Gucht: "We moeten voorzich­tig zijn met het oog op versoepe­lin­gen”

  Viroloog Steven Van Gucht zegt dat we voorzichtig moeten blijven. “Zeker met het oog op versoepelingen”, klinkt het bij VTM Nieuws. “Ik maak me iets meer zorgen over de privécontext. Denk maar aan thuisfeesten van vijftig man zonder regels. Dat gaat net iets te ver.” Ook zegt Van Gucht dat we de situatie in het Verenigd Koninkrijk, waar momenteel de Indiase variant heerst, goed moeten opvolgen. “Wat daar gebeurt, staat ons misschien ook te wachten.”