1. Dode en vier gewonden bij vechtpartij in leegstaand bedrijfspand in Zaventem
  Zaventem

  Dode en vier gewonden bij vechtpar­tij in leegstaand bedrijfs­pand in Zaventem

  Bij een vechtpartij in een leegstaand bedrijfspand in de Belgicastraat in Zaventem zijn gisteravond een dode en vier gewonden gevallen. Een persoon raakte zwaargewond, drie anderen liepen lichtere verwondingen op. Het dodelijk slachtoffer zou zijn neergestoken, maar de juiste omstandigheden zijn nog onduidelijk. Ook over de identiteit van de verschillende slachtoffers bestaat nog geen zekerheid, al lijkt het erop dat het gaat om personen van Oost-Europese origine die mogelijk illegaal in België verbleven.
 2. “Mijn eigen reflectie vermeed ik, maar nu kan ik weer dansen voor de spiegel”: Jinne (18) getuigt over haar eetstoornis en hoe ze er weer bovenop kwam
  PREMIUM
  Deinze

  “Mijn eigen reflectie vermeed ik, maar nu kan ik weer dansen voor de spiegel”: Jinne (18) getuigt over haar eetstoor­nis en hoe ze er weer bovenop kwam

  “Een exacte reden was er niet, ik kampte plots met enorme stress en door mijn gewicht zat ik steeds slechter in mijn vel. Dansen heeft me erdoor geholpen. En er openlijk over kunnen praten, want dat is zo belangrijk.” Aan het woord is Jinne Doens (18) uit Deinze, een van de Vlaamse jongeren die in het kader van Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van Het Laatste Nieuws, VTM, QMusic en Belfius, wil vertellen over mentale gezondheid. Jinne klauterde zelf uit een diep dal, nadat ze een zware depressie en een eetstoornis overwon.
 1. Antwerpse kleermaker uit ‘Jonge Wolven’ streek volgens overheid onterecht coronapremie op: “Niet van plan om die 8.800 euro terug te betalen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse kleermaker uit ‘Jonge Wolven’ streek volgens overheid onterecht coronapre­mie op: “Niet van plan om die 8.800 euro terug te betalen”

  De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29), die onlangs in de VTM-reeks ‘Jonge Wolven’ schitterde, is diep ontgoocheld. Hij moet een coronapremie van 8.800 euro terugbetalen. “Omdat we zogezegd geen showroom hebben. Maar die hebben we wél. In Zandhoven”, aldus Bordoni, die niet zinnens is om het geld terug te storten.
 2. Vandenbroucke: “Als burgemeesters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzondagen niet door”

  Vandenbrou­c­ke: “Als burgemees­ters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzonda­gen niet door”

  In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen moeten leiden. Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke was duidelijk in VTM Nieuws: “Er is een heel belangrijke zin in het nieuwe ministeriële besluit dat er aankomt. Als een burgemeester de afstand niet kan garanderen, dan mag hij niet openen.”
 3. Enquête: een op de drie huisartsen wil zich niet vaccineren

  Enquête: een op de drie huisartsen wil zich niet vaccineren

  Er komt een campagne om huisartsen aan te moedigen om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, en het ook aan te bevelen aan de patiënten. Uit een enquête van de Artsenkrant blijkt dat 37 procent - meer dan één op de drie - nog te veel vragen heeft bij het vaccin en het zélf niet zou gebruiken. De bevraging waaraan 830 huisartsen deelnamen, dateert van begin oktober, nog vóór de farmabedrijven uitpakten met de hoge effectiviteit van de vaccins.
 1. Van Gucht: “Kies een feestdag. Als we elkaar besmetten met Kerstmis zijn we zelf besmettelijk op Nieuwjaar”
  Play

  Van Gucht: “Kies een feestdag. Als we elkaar besmetten met Kerstmis zijn we zelf besmette­lijk op Nieuwjaar”

  Als het van MR-voorzitter George-Louis Bouchez afhangt, vieren we Kerstmis niet op Skype. “Kerst vieren met drie of vier personen moet toch mogelijk zijn”, vraagt hij zich af. Viroloog Steven Van Gucht roept hoe dan ook om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. “Als we elkaar besmetten op Kerstmis, zijn we zelf besmettelijk op Nieuwjaar. Kies een feestdag.”
 2. Van Damme: “Zeer grote kans dat vaccin in ons land gratis wordt aangeboden”

  Van Damme: “Zeer grote kans dat vaccin in ons land gratis wordt aangeboden”

  Indien er verschillende coronavaccins op de markt komen, verwacht prof. dr. Pierre Van Damme (UAntwerpen) geen verschil in kwaliteit. “De kans is heel groot dat andere vaccins die nu in onderzoeksfase 3 zijn, ook in de buurt van de 90 procent (effectiviteit, red.) gaan eindigen, wat heel positief nieuws is.” Farmareus Pfizer maakte maandag bekend dat hun coronavaccin volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting. Epidemioloog Van Damme gaf op VTM NIEUWS antwoord op vragen van kijkers.
 3. Gegevens van zo'n 50.000 bedrijven op het internet, waaronder ook Belgische firma’s

  Gegevens van zo'n 50.000 bedrijven op het internet, waaronder ook Belgische firma’s

  Op internet circuleert een lijst met 50.000 bedrijven en organisaties waarvan je met een paar muisklikken in het computersysteem kunt geraken. Op de lijst staan ook namen van Belgische firma’s. VTM Nieuws heeft in een handomdraai toegang kunnen krijgen tot de namen, wachtwoorden, e-mails en bestanden van honderden werknemers. Het gaat vooral om KMO’s, maar ook om een overheidsdienst en een politiezone.
 1. Is resultaat van Pfizer werkelijk reden om te juichen? Steven Van Gucht: “Heel goed resultaat, maar het virus zal je er niet helemaal mee wegkrijgen”

  Is resultaat van Pfizer werkelijk reden om te juichen? Steven Van Gucht: “Heel goed resultaat, maar het virus zal je er niet helemaal mee wegkrijgen”

  Het vaccin dat farmareus Pfizer momenteel aan het ontwikkelen is, is voor 90 procent effectief. Dat betekent dat het kandidaat-vaccin negen op de tien mensen beschermt tegen een besmetting met het coronavirus. “Dat is bijzonder hoog”, zegt ook viroloog Steven Van Gucht bij VTM NIEUWS. “Het griepvaccin beschermt slechts 50 procent van de mensen."
 2. Biostatisticus Geert Molenberghs: “Volhouden, ook als de curves beginnen dalen”

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs: “Volhouden, ook als de curves beginnen dalen”

  Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt) is tevreden met de “verstrengde lockdown” die vrijdag werd aangekondigd door premier Alexander De Croo (Open Vld). “Het is een vrij krachtig pakket aan maatregelen, die zeer dicht in de buurt komen van wat we in maart en april hebben meegemaakt”, klinkt het in VTM Nieuws. “We verwachten dat de piek in het aantal nieuwe besmettingen ergens de komende dagen in zicht zal komen. Ook dan geldt er één belangrijke boodschap: volhouden”.
 3. Ziekenhuispersoneel uitgeput en échte piek moet nog komen: “Drive van eerste golf is helemaal weg nu”

  Ziekenhuis­per­so­neel uitgeput en échte piek moet nog komen: “Drive van eerste golf is helemaal weg nu”

  Nu het aantal besmettingen recordhoogtes bereikt, laat zich dat ook voelen in de ziekenhuizen zelf. Daar is het personeel uitgeput en zit het op haar tandvlees. Dat kon het actualiteitenmagazine ‘Telefacts NU’ zelf zien toen het de voorbije dagen meedraaide in ziekenhuizen in Aalst en Brussel. “Tijdens de eerste golf was iedereen erg gemotiveerd, maar die drive van toen is helemaal weg nu.”
 1. Waarom moeten horecazaken maandag pas sluiten? En kan ik nog op reis tijdens de herfstvakantie? Minister Vandenbroucke en Erika Vlieghe beantwoordden al uw vragen

  Waarom moeten horecaza­ken maandag pas sluiten? En kan ik nog op reis tijdens de herfstva­kan­tie? Minister Vandenbrou­c­ke en Erika Vlieghe beantwoord­den al uw vragen

  Nadat het Overlegcomité gisteren nieuwe maatregelen aankondigde, bleven tal van vragen onbeantwoord. Gaan we nog kerst en nieuwjaar kunnen vieren? Mogen kinderen van deur tot deur gaan met Halloween? En waarom gelden de maatregelen pas vanaf maandag? Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke en infectiologe Erika Vlieghe beantwoordden al uw vragen bij VTM NIEUWS.
 1. Intensivist Geert Meyfroidt over Trumps coronabesmetting: “Hij heeft voorbije maanden echt wel risicogedrag vertoond”

  Intensi­vist Geert Meyfroidt over Trumps coronabe­smet­ting: “Hij heeft voorbije maanden echt wel risicoge­drag vertoond”

  Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus. Volgens zijn persoonlijke arts voelt de Amerikaanse president zich evenwel goed. Dat neemt niet weg dat de 74-jarige Trump statistisch gezien in een groep zit waar Covid-19 harder kan toeslaan dan bij andere patiënten. Dat bevestigt ook intensivist Geert Meyfroidt (KU Leuven) in VTM Nieuws.
 2. Van Ranst roept op om zelf contacten te beperken: “Men hoeft daarvoor niet te wachten op officiële maatregel”

  Van Ranst roept op om zelf contacten te beperken: “Men hoeft daarvoor niet te wachten op officiële maatregel”

  Ook viroloog Marc Van Ranst beaamt dat het beperken van nauwe contacten een goed idee is, gezien de huidige coronacijfers. In VTM NIEUWS benadrukte hij dat de officiële maatregel het toelaat om vijf nauwe contacten te onderhouden, maar dat dat uiteraard geen minimum is. “Iedereen is vrij om het aantal nauwe contacten zo laag mogelijk te houden, zonder dat daar een verplicht cijfer op geplakt wordt.”
 3. Hoe betrouwbaar zijn de updates over de gezondheid van Trump?

  Hoe betrouw­baar zijn de updates over de gezondheid van Trump?

  De artsen van de Amerikaanse president Donald Trump zijn optimistisch over zijn toestand: hij maakt het goed en zou morgen alweer het ziekenhuis mogen verlaten, zo meldden ze op een persconferentie. Maar dat betekent niet dat de president meteen weer zijn kiescampagne kan oppikken. Bovendien was de update van de artsen vandaag weer opvallend positief. Correspondente Greet De Keyser lichtte de persconferentie toe in het VTM NIEUWS.
 1. Wat heeft de coronacrisis gedaan met het geld van Vlaming? Bekijk De Grote Geldenquête in Telefacts NU

  Wat heeft de coronacri­sis gedaan met het geld van Vlaming? Bekijk De Grote Geldenquê­te in Telefacts NU

  Een half jaar na de uitbraak van de coronacrisis maakt ‘Telefacts NU’ de balans op: hoe hard heeft corona toegeslagen in onze portemonnee? Of zijn sommigen er financieel op vooruitgegaan? Vlamingen praten open over hun inkomen en wat corona voor hen heeft veranderd waaronder ook verschillende bekende Vlamingen, onder wie Tine Embrechts en Guga Baúl. Ook financieel expert van VTM NIEUWS Paul D’Hoore geeft duiding bij de resultaten van de enquête en stelt constructieve tips voor om goed om te gaan met deze financiële crisis.
 2. Heel wat ex-coronapatiënten kampen maanden later nog met neurologische problemen: “Op amper één minuut tijd stel ik vaak twee keer dezelfde vraag”

  Heel wat ex-coronapa­tiën­ten kampen maanden later nog met neurologi­sche problemen: “Op amper één minuut tijd stel ik vaak twee keer dezelfde vraag”

  Meer en meer mensen die maanden geleden Covid-19 doormaakten, hebben vandaag nog steeds neurologische problemen. Ze kampen onder meer met geheugenverlies of motorische problemen. Artsen en onderzoekers weten nog steeds niet precies welk effect het virus heeft op de hersenen, en vrezen dat er meer en meer gevallen zullen opduiken. “Ik zou het een pandemie met een lange start noemen”, zegt professor neurologie Paul Boon van het UZ Gent daarover.