1. Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”
  46

  Experts over uitblijven versoepe­lin­gen: “Dit was enige juiste beslissing”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
 2. Corona viseert minder 65-plussers: “Verschillende jonge mensen nu in levensgevaar”
  42

  Corona viseert minder 65-plus­sers: “Verschil­len­de jonge mensen nu in levensge­vaar”

  In alle ziekenhuizen stijgt de druk op de intensieve zorgen. Verspreid over het hele land vechten momenteel vierhonderd coronapatiënten voor hun leven. Opvallend: de gemiddelde leeftijd van die zwaar zieken daalt gevoelig. Van de elf patiënten die nu in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op intensieve liggen, is bijna niemand nog ouder dan 65 jaar. Verschillende jonge mensen verkeren intussen wel in levensgevaar.
 3. Eén jaar na corona-uitbraak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Eén jaar na corona-uit­braak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Milaan neemt één jaar na de eerste uitbraak van corona de draad weer op. De restaurants mogen opnieuw klanten verwelkomen op hun zonovergoten terrassen. Toch is niet alles peis en vree onder de Italiaanse zon. De naschokken van de coronapandemie zijn nog steeds voelbaar, en dan met name in de portemonnee. Robin Ramaekers van VTM NIEUWS trok door de straten van Milaan en maakte de balans op.
 1. Van Grieken brengt verboden pepperspray mee naar studio VTM NIEUWS: “Zou in handtas van iedere vrouw moeten zitten”
  Play
  272

  Van Grieken brengt verboden pepper­spray mee naar studio VTM NIEUWS: “Zou in handtas van iedere vrouw moeten zitten”

  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft als studiogast op VTM NIEUWS een busje pepperspray bovengehaald, wat in ons land een verboden wapen is. Van Grieken toonde de pepperspray in nasleep van het nieuws dat leden van Schild en Vrienden, onder wie Kamerlid Dries Van Langenhove, worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor ­inbreuken op de racisme- en de wapenwetgeving.
 2. Hoeyberghs moet naar rechtbank wegens seksisme, maar doet er nog schepje bovenop: “Dit is beerput geworden van gestoord extremisme”
  Play
  Gent

  Hoeyberghs moet naar rechtbank wegens seksisme, maar doet er nog schepje bovenop: “Dit is beerput geworden van gestoord extremisme”

  Jeff Hoeyberghs moet zich voor de correctionele rechtbank van Gent verantwoorden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat heeft de raadkamer beslist. De plastisch chirurg kwam in opspraak, nadat hij bij een Gentse studentenvereniging een lezing vol vrouwonvriendelijke uitspraken had gegeven. Voor de camera van VTM Nieuws deed Hoeyberghs er vandaag nog een stevige schep bovenop. “Dit is een beerput geworden van gestoord extremisme”, klonk het.
 1. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept op tot kalmte in affaire El Kaouakibi: “Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”
  121

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept op tot kalmte in affaire El Kaouakibi: “Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft vrijdag in de studio van VTM NIEUWS opgeroepen tot kalmte in de heisa rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi. “Hoe schuldig iemand ook mag lijken in de media of op sociale media, laten we alstublieft opletten. Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”, aldus Lachaert. De voorzitter kijkt ook in eigen boezem. “Ik denk dat we hier een aantal lessen uit moeten trekken naar hoe men rekruteert naar verkiezingen toe.”
 1. Woonzorgcentra versoepelen bezoekregeling eens alle bewoners gevaccineerd zijn, Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat geen goed idee
  33

  Woonzorg­cen­tra versoepe­len bezoekrege­ling eens alle bewoners gevacci­neerd zijn, Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat geen goed idee

  In heel wat woonzorgcentra in Vlaanderen werd het grootste deel van de bewoners al ingeënt met een coronavaccin. Daarom willen meer en meer rusthuizen de bezoekersregeling aanpassen, en de beperkingen op het aantal bezoekers opheffen. Bewoners zelf kijken er reikhalzend naar uit, maar het Agentschap Zorg en Gezondheid vindt versoepelen geen goed idee.
 1. Francken reageert voor het eerst na nederlaag in ondervoorzitterschap N-VA: “Ik blijf me inzetten om stem te vertolken in nationale debat”
  77

  Francken reageert voor het eerst na nederlaag in ondervoor­zit­ter­schap N-VA: “Ik blijf me inzetten om stem te vertolken in nationale debat”

  Theo Francken heeft tegenover VTM NIEUWS voor het eerst gereageerd op het mislopen van het ondervoorzitterschap van N-VA. De gewezen staatssecretaris was een van de zes kandidaten, maar uittredend ondervoorzitter Lorin Parys en medekandidaat Valerie Van Peel kregen afgelopen zaterdag in de eerste ronde al genoeg stemmen van het partijbestuur.
 1. Van Quickenborne over niet-essentiële reizen: “Wie betrapt wordt, krijgt boete én moet onmiddellijk rechtsomkeer maken”
  71

  Van Quickenbor­ne over niet-essentiële reizen: “Wie betrapt wordt, krijgt boete én moet onmiddel­lijk rechtsom­keer maken”

  Met de krokusvakantie in aantocht, zet minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de puntjes op de i. “Niet-essentiële reizen mogen echt niet. Wie toch probeert te vertrekken en betrapt wordt, krijgt een boete en moet rechtsomkeer maken”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws. Volgens de minister zal de politie extra controles uitvoeren aan grensovergangen.
 1. Viroloog Emmanuel André mengt zich in debat over mondmaskers in tv-studio’s: “Concentratie CO2 zegt weinig over ventilatie”
  4

  Viroloog Emmanuel André mengt zich in debat over mondmas­kers in tv-studio’s: “Concentra­tie CO2 zegt weinig over ventilatie”

  Viroloog Emmanuel André heeft zich gemengd in de discussie over het al dan niet dragen van een mondmasker in televisiestudio’s. Nadat presentator Bart Schols van De afspraak op Canvas tweette dat het CO2-gehalte in de studio vergelijkbaar was met dat in de buitenlucht - als argument om mondmaskers tijdens interviews achterwege te laten - repliceerde André dat de concentratie CO2 in een grote ruimte weinig zegt over de ventilatie ervan.