1. Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?
  Play

  Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?

  Het conflict tussen Israëli’s en Palestijnen is de afgelopen dagen gevaarlijk geëscaleerd. Volgens het Israëlische leger hebben militante Palestijnen meer dan 1.000 raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. De Israëlische luchtmacht heeft van haar kant honderden doelen in het afgegrendelde kustgebied aangevallen. Aan beide kanten zijn er slachtoffers gevallen. Waarom flakkert het geweld opnieuw op? Waar draait de kern van het conflict eigenlijk om? En zijn we op weg naar een nieuwe ‘intifada’, een Palestijnse volksopstand? VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers legt de situatie uit in twee minuten.
 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

  Het parket van Leuven heeft de verkéérde persoon gedagvaard voor aanranding van een minderjarige. Een pijnlijke blunder met zware gevolgen voor Kenny V., een naamgenoot van de echte verdachte die zelf niks met de feiten te maken heeft. Zijn vriendin ontving de brief van een deurwaarder en vertrok met hun baby van vier maanden. Kenny V. reageert aangeslagen bij VTM NIEUWS: “Dit was de hel, stel dat ik naar de gevangenis moest voor niks.”
 1. Steven Van Gucht over zomerfestivals: "Evenementen zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandigheden”

  Steven Van Gucht over zomerfesti­vals: "Evenemen­ten zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandig­he­den”

  Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) moeten grote festivals in de tweede helft van de zomer mogelijk zijn. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deed het ‘plan van de vrijheid’ al gretig uit de doeken. Toch loopt de overheid volgens viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) beter niet te hard van stapel: “Evenementen zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandigheden.”
 1. De Croo over cyberaanval: “Vrees dat dit vaker zal gebeuren, maar dat betekent niet dat we het zomaar moeten aanvaarden”

  De Croo over cyberaan­val: “Vrees dat dit vaker zal gebeuren, maar dat betekent niet dat we het zomaar moeten aanvaarden”

  Gisteren werden verschillende overheidssites in ons land het slachtoffer van een cyberaanval. Onder meer MyMinFin en Tax-on-web werden getroffen, maar ook de boekingssites van vaccinatiecentra werden een tijdje gehackt. “Ik vrees dat dit soort zaken meer gaan gebeuren in de toekomst”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) bij VTM NIEUWS. “Maar dat betekent niet dat we het zomaar moeten aanvaarden.”
 1. Lachaert roept sociale partners op laatste kans te grijpen en voert horeca-uitbater Jef op naar analogie met kassierster Deborah
  18

  Lachaert roept sociale partners op laatste kans te grijpen en voert horeca-uitbater Jef op naar analogie met kassier­ster Deborah

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept vakbonden en werkgevers op om “de laatste kans” te grijpen om het voor 1 mei nog eens te raken over een loonakkoord. Dat zei hij in ‘VTM Nieuws’ als reactie op Conner Rousseau, die gisteren een bommetje afvuurde: “Geen hogere lonen, dan ook geen dividenden.” De Vooruit-voorzitter kreeg zoiets immers “niet uitgelegd aan de caissière Deborah”. Lachaert bleek hetzelfde probleem te hebben, maar dan om de voorstellen van Rousseau te verklaren aan “Jef, de horeca-uitbater”.
 2. Gaan de scholen nu nooit meer dicht? Minister Weyts (N-VA) reageert: “Ik ga ervan uit dat dit een beslissing is tot einde van schooljaar”
  Play
  28

  Gaan de scholen nu nooit meer dicht? Minister Weyts (N-VA) reageert: “Ik ga ervan uit dat dit een beslissing is tot einde van schooljaar”

  Vanaf 10 mei mogen alle Vlaamse leerlingen weer voltijds naar school. “Ik ben blij, dankbaar en fier dat we dat kunnen bewerkstelligen in Vlaanderen dankzij de inzet van de leerkrachten, directies en scholen”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in de studio van VTM NIEUWS. Maar de minister beseft ook dat er een risico wordt genomen.
 1. Agentschap Zorg en Gezondheid: “Stem vakantieplanning maximaal af op vaccinatieplanning”

  Agentschap Zorg en Gezondheid: “Stem vakantie­plan­ning maximaal af op vaccinatie­plan­ning”

  De vaccinatiecampagne begint goed op gang te komen waardoor tal van landgenoten de komende dagen en weken hun eerste prik krijgen. Samen met die eerste prik ook een datum voor de tweede prik. Die datum durft wel eens te botsen met de vakantieplannen. “We vragen om de vakantieplanning maximaal af te stemmen op de vaccinatieplanning”, zo roept het Agentschap Zorg en Gezondheid op bij VTM NIEUWS.
 2. Viroloog Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”
  44

  Viroloog Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepe­len”

  Het Overlegcomité krijgt morgen een goedgevuld programma voorgeschoteld. De verschillende regeringen van ons land moeten het eens zien te raken over een kader voor de testevents, de modaliteiten voor de heropening van de terrassen en de planning voor de culturele- en evenementensector tijdens de zomer. Viroloog Steven Van Gucht zegt in gesprek met VTM Nieuws dat we voorzichtig moeten omspringen met versoepelingen. “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”, luidt het.
 1. Dit ligt op tafel van het Overlegcomité: evenementen als grote twistpunt en tot hoe laat zitten we op een terras?
  Play
  PREMIUM
  113

  Dit ligt op tafel van het Overlegco­mité: evenemen­ten als grote twistpunt en tot hoe laat zitten we op een terras?

  Krijgt na de horeca ook de eventsector straks wat perspectief? De Vlaamse en andere deelregeringen stropen in ieder geval de mouwen op om straks op het Overlegcomité de confrontatie met de federale aan te gaan en een tijdslijn af te dwingen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) schaart zich achter het exitplan dat de sector voorstelt, maar de GEMS geeft tegengas met een strenger voorstel. Dit stellen beiden voor.
 2. Twintig buitenlandse studenten besmet met Indiase variant, Marc Van Ranst reageert: “Deze variant wil je liever buitenhouden”
  Aalst

  Twintig buitenland­se studenten besmet met Indiase variant, Marc Van Ranst reageert: “Deze variant wil je liever buitenhou­den”

  Twintig buitenlandse studenten die in Aalst en Leuven een opleiding Verpleegkunde zouden volgen, blijken sinds hun aankomst in ons land besmet met de Indiase variant van het coronavirus. De studenten afkomstig uit India zitten nu in quarantaine. Volgens viroloog Marc Van Ranst zijn ze door een superverspreider besmet geraakt op de bus tussen de luchthaven van Parijs en België. Ook elders zijn ondertussen vier gevallen van de Indiase variant opgedoken, in drie gemeenten. “Deze variant en de Braziliaanse variant, die wil je liever buitenhouden”, zegt de viroloog aan VTM NIEUWS.
 3. De Croo: “Epidemologische situatie blijft dé basis voor alle beslissingen”
  44

  De Croo: “Epidemolo­gi­sche situatie blijft dé basis voor alle beslissin­gen”

  De epidemiologische situatie blijft de basis, het vertrekpunt van alle maatregelen. Dat heeft premier Alexander De Croo woensdag benadrukt in de commissie Binnenlandse Zaken, waar hij een antwoord kwam geven op vragen van de Kamerleden. De Croo was verbaasd dat geen enkel van de vragen over die situatie ging. Hij liet verder niet veel in zijn kaarten kijken wat de agendapunten betreft op het volgende Overlegcomité vrijdag, zoals de heropening van de terrassen vanaf 8 mei. De voorwaarden om te kunnen versoepelen gaan wel voorzichtig de goede richting uit, liet hij optekenen.
 1. Miguel Wiels over K3-coronaparodie ‘10.000 luchtkastelen’: “Het was gewoon om te lachen, jongens”
  Showbizz
  130

  Miguel Wiels over K3-coronaparo­die ‘10.000 luchtkaste­len’: “Het was gewoon om te lachen, jongens”

  K3 neemt in de satirische tv-show ‘Even tot hier’ in Nederland de aanpak van de coronacrisis zwaar op korrel. Ze hebben de tekst van hun megahit ‘10.000 luchtballonnen’ in een nieuw jasje gestoken, waardoor deze single nu als ‘10.000 luchtkastelen’ door het leven gaat. Daarin geven ze kritiek op de Nederlandse regering, met Mark Rutte op kop. “Dit was helemaal geen statement van K3", reageert Miguel Wiels bij VTM NIEUWS. “Ik heb het gevoel dat de Belgen nog niet klaar zijn voor dit soort humor.”
 2. Harry en William niet zij aan zij tijdens begrafenis prins Philip, maar ze praten wél na de dienst
  Play
  Royalty
  20

  Harry en William niet zij aan zij tijdens begrafenis prins Philip, maar ze praten wél na de dienst

  Prins William (39) en prins Harry (36) liepen niet naast elkaar tijdens de rouwstoet voor hun grootvader, eerder vanmiddag. Ze werden van elkaar gescheiden door hun neef, Peter Phillips. Het valt op dat er veel moeite wordt gedaan om de broers nooit samen in beeld te brengen tijdens de live-uitzending van de begrafenis. Opvallend: na de ceremonie wisselde William wél enkele woorden met zijn jongere broer.