1. De Grote Geldbarometer: hoeveel leverde de 10.000 euro van Paul D’hoore dit jaar op?
  Play
  21

  De Grote Geldbarome­ter: hoeveel leverde de 10.000 euro van Paul D’hoore dit jaar op?

  Het beursjaar 2021 stond voor de Bel20 in het teken van het verdere herstel na de coronadip van 2020. De sterindex van de Brusselse beurs sloot het jaar uiteindelijk af met een winst van 19 procent tegenover de slotstand van vorig jaar. De holding Sofina stond helemaal bovenaan, biotechonderneming Galapagos was voor het tweede jaar op rij de rode lantaarn. VTM Nieuws-expert Paul D’hoore belegde begin dit jaar 10.000 euro, in verschillende categorieën, voor ‘De Grote Geldbarometer’. Daar heeft hij uiteindelijk 11.986 euro van kunnen maken. Een mooi resultaat, maar niet het beste resultaat dat hij al liet optekenen.
 1. Omikron veel sneller besmettelijk dan eerdere varianten: “Zelftest leg je best af kort voor je andere mensen ontmoet”
  Play

  Omikron veel sneller besmette­lijk dan eerdere varianten: “Zelftest leg je best af kort voor je andere mensen ontmoet”

  “Eerst een testje, dan een feestje.” Met die woorden probeerde viroloog Steven Van Gucht vorige week iedereen die samenkomt om de feestdagen te vieren te overtuigen om vooraf een sneltest te gebruiken, om zo een eventuele coronabesmetting tijdig op te sporen. Het is dan wel belangrijk dat je die zelftest op het juiste moment aflegt, benadrukt microbioloog Bruno Verhasselt (UZ Gent) in VTM Nieuws.
 2. Minister Verlinden over heropening cultuursector: “Snel en gepast gevolg geven aan arrest Raad van State”
  Play
  12

  Minister Verlinden over heropening cultuursec­tor: “Snel en gepast gevolg geven aan arrest Raad van State”

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft een nieuw Koninklijk Besluit geschreven na het arrest van de Raad van State van gisteren, waarin de beslissing om de cultuursector te sluiten vernietigd werd. Volgens het nieuwe KB, dat morgen in werking treedt, kunnen de cultuursector, de bioscopen en de evenementensector heropstarten volgens de maatregelen van voor 22 december.
 3. Uw film van het jaar: Freek Braeckman ziet dieven aan het werk in Pepinster
  Play

  Uw film van het jaar: Freek Braeckman ziet dieven aan het werk in Pepinster

  In ‘Uw Film van het Jaar’ neemt Freek Braeckman (42) de kijker mee doorheen het afgelopen nieuwsjaar van VTM NIEUWS. Dat doet hij aan de hand van straffe beelden en interviews met bekende en minder bekende koppen die in 2021 een bijzondere rol speelden. Zo is er bijvoorbeeld Madeline Halleux, die samen met haar gezin maar liefst 11 uur op het dak van haar huis in Pepinster zat bij de overstromingen in Wallonië. Freek zocht haar terug op, en terwijl hij haar interviewde, zagen ze hoe plunderaars nu nog steeds de Vesdervallei afschuimen.
 1. Gwendy, de vriendin van Jürgen Conings: “Momenten dat ik verdriet heb en momenten dat ik boos ben”
  Play

  Gwendy, de vriendin van Jürgen Conings: “Momenten dat ik verdriet heb en momenten dat ik boos ben”

  Meer dan een maand lang was hij de meest gezochte man van het land. Tot hij toevallig gevonden werd. Het verhaal van Jürgen Conings roept vragen op, over hoe ernstig zijn plannen waren, hoe hij toegang kreeg tot materiaal en hoe hij zo lang vermist kon zijn. Vragen die ook Gwendy Przeniczka, de ex-vriendin van Jürgen Conings, bezighouden. In ‘Uw Film van het Jaar’ vertelt ze haar verhaal.
 2. Hoe geraak je in de skigebieden en wat zijn de coronaregels? Reporter Birgit Herteleer zoekt het uit
  Play

  Hoe geraak je in de skigebie­den en wat zijn de coronare­gels? Reporter Birgit Herteleer zoekt het uit

  Het Europees skiseizoen is begonnen. Heel wat Vlamingen vertrekken naar Zwitserland, Frankrijk, Italië of Oostenrijk. Maar elk land heeft zijn eigen coronaregels. VTM NIEUWS-reporter Birgit Herteleer trok naar Flachau in Oostenrijk. “Op dit moment kunnen Belgen in zo goed als alle landen gewoon gaan skiën”, vertelt Birgit. “Je moet per land wel nakijken wat de regels zijn en vooral goed kijken welke test je nodig hebt.”
 1. “Alsof naalden in kuiten staken”: Bashir Abdi blikt terug op zijn historische olympische medaille
  Uw Film van het Jaar

  “Alsof naalden in kuiten staken”: Bashir Abdi blikt terug op zijn histori­sche olympische medaille

  Bashir Abdi vertelt in ‘Uw film van het jaar’ over zijn verrassende en vooral historische bronzen medaille op de marathon van de Olympische Spelen in Japan. De Gentenaar heeft het met Freek Braeckman onder meer over de krampen die hem plaagden en zijn moeder, die hij op haar sterfbed beloofde België een medaille te schenken. En wat voor één: de eerste Belgische marathonmedaille sinds 1976.
 2. Politiek zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen vanaf 5 jaar: “Zo krijgen kinderen normaal schoolleven”
  Play
  83

  Politiek zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen vanaf 5 jaar: “Zo krijgen kinderen normaal schoolle­ven”

  Na de experten heeft ook de politiek het licht op groen gezet voor vaccinatie van kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar. Kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bevestigd aan VTM NIEUWS. “Op die manier krijgen kinderen een normaal schoolleven”, stelt vaccinoloog Pierre Van Damme.
 3. Marc Van Ranst: "Er is geen enkele reden waarom ons land uitzondering zou zijn”
  Play

  Marc Van Ranst: "Er is geen enkele reden waarom ons land uitzonde­ring zou zijn”

  Nederland voert vanaf zondag opnieuw een harde lockdown in om het coronavirus en vooral de omikronvariant in te dijken. Is zo'n lockdown ook een mogelijkheid in ons land? “Dat is een politieke beslissing,” zegt viroloog Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. “Het komt neer op de vraag of we een risico gaan nemen, of geen risico nemen en toch een lockdown gaan invoeren. Er bestaat in ieder geval geen aangename oplossing.”
 1. Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederlandse winkelstraten: Rotterdam roept op om weg te blijven

  Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederland­se winkelstra­ten: Rotterdam roept op om weg te blijven

  In verschillende Nederlandse binnensteden is het momenteel drukker dan op een normale zaterdag. Uiteraard speelt mee dat mensen het laatste weekend voor kerst vaker gaan winkelen, maar de dreigende lockdown maakt dat er nog meer mensen op de been zijn. Rotterdam roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. Ook in Breda merkt VTM NIEUWS-journaliste Carolien Van Nunen op dat er veel mensen nog snel kerstinkopen lijken te doen.
 2. Zaak over veiligheidsberm Lantis en 3M ontvankelijk verklaard, kortgeding afgewezen: dringende of tijdelijke bijsturingen niet nodig

  Zaak over veilig­heids­berm Lantis en 3M ontvanke­lijk verklaard, kortgeding afgewezen: dringende of tijdelijke bijsturin­gen niet nodig

  Het kortgeding van milieuorganisatie Greenpeace, burgerinitiatief Grondrecht en activist Thomas Goorden over de opslag van vervuilde gronden in de bermen rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht is afgewezen. Een milieustakingsvordering noodzaakt geen tijdelijke en dringende bijsturingen of maatregelen, oordeelt de rechtbank. Dat meldt VTM NIEUWS. In een reactie aan HLN noemen de drie partijen het een stapje in de richting van een gezonde leef- en woonomgeving dat de rechter de zaak wel ontvankelijk heeft verklaard.
 3. Premier De Croo geen voorstander van versoepelingen voor eindejaarsfeesten: “Wat we nu nodig hebben is stabiliteit”
  Play

  Premier De Croo geen voorstan­der van versoepe­lin­gen voor eindejaars­fees­ten: “Wat we nu nodig hebben is stabili­teit”

  Hoe zullen we de feestdagen dit jaar kunnen vieren? Pas op 22 december zit het Overlegcomité opnieuw samen over de coronamaatregelen. Horeca-uitbaters willen nu al duidelijkheid en vragen een versoepeling van het sluitingsuur. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt het echter niet het moment voor discussies over deze of gene versoepeling. “Niet nu het duidelijk is welke maatregelen er gelden", klinkt het in de studio van VTM Nieuws.
 1. Hoe uitzonderlijk zijn verwoestende tornado’s in de VS? En wat is de oorzaak? “Groot temperatuurcontrast en windschering werken zo’n stormen in de hand”, legt David Dehenauw uit
  Play

  Hoe uitzonder­lijk zijn verwoesten­de tornado’s in de VS? En wat is de oorzaak? “Groot tempera­tuur­con­trast en windsche­ring werken zo’n stormen in de hand”, legt David Dehenauw uit

  Het oosten van de Verenigde Staten heeft op enkele uren tijd moeten afrekenen met maar liefst 35 verwoestende tornado’s. “Het enorme temperatuurcontrast in de VS en de windschering - waarbij de wind snel van hoogte verandert - werken zware onweders en tornado’s in de hand”, legt VTM-weerman David Dehenauw uit.
 2. Lenny en Elke herdenken overleden dochtertje op Wereldlichtjesdag: “Dit is zo waardevol”
  Play

  Lenny en Elke herdenken overleden dochtertje op Wereld­licht­jes­dag: “Dit is zo waardevol”

  Elk jaar vindt op de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag plaats. Over heel de wereld komen mensen dan bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Om zeven uur ‘s avonds worden overal lichtjes aangestoken als teken van steun voor ouders die hun kind verloren hebben. Lenny en Elke branden vanavond een kaarsje voor hun overleden dochtertje Ellie-May: “Dit is zo waardevol”.
 1. Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakantie? Beschermt boosterprik voldoende tegen omikronvariant? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoord
  Play

  Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakan­tie? Beschermt booster­prik voldoende tegen omikronva­ri­ant? Vaccino­loog Pierre Van Damme geeft antwoord

  De omikronvariant wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als “zeer verontrustend" omschreven. De nieuwe variant zou een pak besmettelijker zijn dan de deltavariant en telt enkele opvallende mutaties op het spike-eiwit, het onderdeel van het virus dat herkend wordt door de vaccins. Verder is nog niet veel geweten over de nieuwe variant en dat leidt tot vele vragen. Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft een antwoord.
 2. Honderden vluchtelingen willen oversteek naar Engeland wagen: “We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven”
  Play

  Honderden vluchtelin­gen willen oversteek naar Engeland wagen: “We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven”

  Er zijn uiteindelijk 27 mensen verdronken gisteren bij de ramp voor de kust van Calais, 27 vluchtelingen die met een rubberbootje probeerden het Kanaal over te steken naar Engeland. Hun bootje sloeg lek en kapseisde. Dit drama zat er aan te komen. Daarover is iedereen die de situatie van de transmigranten volgt het eens. Er waren dit jaar al 47.000 pogingen om het Kanaal over te steken: 25.700 keer lukte dat ook. Maar bijna de helft mislukte dus. Dit bootje vertrok uit Duinkerke. Robin Ramaekers trok naar daar en trof honderden mensen aan, allemaal willen ze het wagen.
 3. Moeten we vrezen voor een nieuwe lockdown? En zullen we de eindejaarsfeesten normaal kunnen vieren? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt al uw vragen
  Play

  Moeten we vrezen voor een nieuwe lockdown? En zullen we de eindejaars­fees­ten normaal kunnen vieren? Viroloog Marc Van Ranst beant­woordt al uw vragen

  Er liggen op dit moment meer dan 650 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 12 mei. Daarnaast is er sprake van bijna 16.000 besmettingen per dag. Op dit moment zijn de cijfers het hoogst in Vlaanderen. Hoe komt dat? En zullen de slechte cijfers onze eindejaarsfeesten beïnvloeden? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt de meest gestelde lezersvragen bij VTM NIEUWS.
 1. Meer dan 5.000 gezinnen nog altijd zonder verwarming na overstromingen van juli: “Winter dreigt catastrofe te worden”
  Play

  Meer dan 5.000 gezinnen nog altijd zonder verwarming na overstro­min­gen van juli: “Winter dreigt catastrofe te worden”

  De eerste koude dagen komen hard aan in de Vesdervallei. Meer dan 5.000 gezinnen zitten daar nog altijd zonder verwarming na de overstromingen in juli. En de ramen moeten elke dag open om te verluchten want de huizen zijn nog altijd niet droog. “Als het gas niet opnieuw wordt aangesloten of het elektriciteitsnet het niet houdt, dreigt de winter hier een catastrofe te worden”, klinkt het.
 2. Minister Demir geeft ook voor gascentrale in Vilvoorde geen vergunning: “U kan mij niet verwijten dat ik de regels toepas”
  Play

  Minister Demir geeft ook voor gascentra­le in Vilvoorde geen vergunning: “U kan mij niet verwijten dat ik de regels toepas”

  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zal ook voor de gascentrale in Vilvoorde geen vergunning geven. Producent Engie Electrabel wou met de stoom- en gascentrale een oudere installatie vervangen, die minder dan de helft van de nieuwe capaciteit levert. Met de beslissing van Demir komt de kernuitstap van de federale regering op de helling te staan, aangezien de gascentrales daarbij cruciaal zijn om ons van voldoende energie te voorzien. Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageert bijzonder scherp op de geweigerde vergunning: “Deze dogmatische weigering is een nieuw, triest hoogtepunt in de sabotagepolitiek van de N-VA.”
 1. Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacijfers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”
  Play
  95

  Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacij­fers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”

  Met gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen per dag gaan de coronacijfers in ons land opnieuw fors de hoogte in. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) vanochtend aan HLN LIVE. Hij wees op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet moeten weggooien. Hebben ze daar oren naar in de politiek?
 2. Miet is in verwachting van kindje verwekt met eicel van haar vriend, een trans man: “Zo kunnen we toch samen kindje dragen”

  Miet is in verwach­ting van kindje verwekt met eicel van haar vriend, een trans man: “Zo kunnen we toch samen kindje dragen”

  Een jong koppel uit Herk-de-Stad is in verwachting van een kindje dat is verwekt met een eicel van de vader, een transman. Zijn eicel werd in een proefbuis bevrucht met het zaad van een anonieme donor, zijn vriendin draagt het kindje in haar buik. In VTM Nieuws getuigt het koppel over de weg die ze aflegden naar de zwangerschap. “Dit leek ons een mooie manier om samen een kind te dragen", klinkt het.