BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wat hebben we geleerd van de Red Flames, die de kwartfinale haalden op het EK? Onze man in Engeland zet alles op een rij

Red FlamesCompact, goed georganiseerd, samenhang, mentaliteit, een defensie die anticipeert en neutraliseert en een uitzonderlijke goede doelvrouw op een eerste piekmoment in haar carrière. De Red Flames hebben laten zien hoe ze het grotere voetballanden heel lastig kunnen maken.

17 reacties

 • Matthias Janssens

  6 maanden geleden
  Wat mij in de eerste wedstrijden ergerde, dat er nog geen pas van 5 meter juist kon gegeven worden, moet ik nu toegeven dater een goede organisatie stond en dat ze met momenten vlot voetballend overschakelden naar de aanval, echter de aanvallers waren internationaal wat te sober, dus met een paar scorende aanvallers zouden we meedraaien bij de top want er waren er een paar waar het buitenland op jaloers zouden kunnen zijn ,: Evrard, Van havermout, de Cagny en Minnaert !
 • Pieter Vandenbergh

  6 maanden geleden
  Schoten binnen kader: 0 zegt alles, niet ? Veel geluk gehad en geen 10 schoten op doel het hele toernooi.
 • chris bruyneel

  6 maanden geleden
  Proficiat red frames en bedankt voor de aangename avonden. Hopelijk volgen er nog veel
 • frank Van den Abbeele

  6 maanden geleden
  De positieve punten : goede organisatie, topkeepster, top wedstrijdmentaliteit. Minder positief : geen voetballend vermogen, dramatisch in de omschakeling en ontbreken van fysieke kracht en snelheid. In de volledige match slechts enkele overtredingen begaan ( heb er 4 geteld ). Het vrouwenvoetbal lijkt soms meer op zaalvoetbal.
 • Guido Cerrens

  6 maanden geleden
  Technisch moet er nog veel bijgeschaafd worden met alles in verdediging te zetten komt men er niet er dient ook regelmatig een aanval tekomen
 1. PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmelker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: “Als het klikt, klikt het”
  PREMIUM
  Red Flames
  1

  PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmel­ker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: “Als het klikt, klikt het”

  Ives Serneels (49) staat al meer dan 11 jaar aan het hoofd van de Red Flames. Maar de bondscoach speelt ook met de duiven, voetbalde nog op het hoogste niveau - hij werd kampioen met Lierse in 1997 - en heeft nog mannenploegen gecoacht. En toch is er nog veel dat u niet over hem weet. Stemmen uit zijn entourage over de trainer van onze nationale vrouwenploeg, die op het EK van juli een kwartfinale ambieert. “Hij botst vaak op limieten en dat maakt hem soms heel ambetant.”
 2. Justine Vanhaevermaet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  2

  Justine Vanhaever­maet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”

  ‘Accept No Limits.’ Dat is de slogan waar Justine Vanhaevermaet (30), Red Flame/globetrotter, naar leeft. Staat te lezen op een bordje in haar living, staat genaaid op haar nieuwste paar voetbalschoenen, afgetekend met een Belgisch vlagje. Het typeert de doorzetter in Vanhaevermaet. Een slimme, uitgesproken speelster op en naast het veld die tegenwoordig steeds vaker het doel weet te vinden. Nadat ze de deur van Anderlecht achter zich dicht trok, voetbalde ze achtereenvolgens (heel kort) in Duitsland en bij twee Noorse clubs. Sinds afgelopen zomer voetbalt ze in de schaduw van de Engelse hoofdstad bij Reading.