Kenny Shiels (rechts) ging uit de bocht nadat zijn Noord-Ierse vrouwenploeg een pandoering kreeg van Engeland.
Volledig scherm
Kenny Shiels (rechts) ging uit de bocht nadat zijn Noord-Ierse vrouwenploeg een pandoering kreeg van Engeland. © Photo news

“Vrouwen slikken makkelijker goals dan mannen omdat ze emotioneler zijn”: een uitspraak die deze bondscoach beter níet had gedaan

VrouwenvoetbalSoms denk je maar beter twee keer na, vooraleer je iets zegt. Een wijsheid die Kenny Shiels, bondscoach van de nationale vrouwenploeg van Noord-Ierland, nu nogmaals op het hart gedrukt heeft gekregen. Nadat zijn team forfaitcijfers kreeg aangesmeerd van Engeland, ging hij uit de bocht. “Vrouwen gaan verkeerd om met tegengoals", luidde het onder meer in zijn analyse. Intussen heeft hij wel al zijn verontschuldigingen aangeboden.

3 reacties

 • André Baukens

  4 maanden geleden
  De dames zijn niet alleen emotioneel bij tegengoals, ook bij kritiek.
 • phil powels

  4 maanden geleden
  Ieder zijn mening, en dat moet men respecteren, ja toch!
 • Tim Anouk

  4 maanden geleden
  Mag er eigenlijk nog een eigen mening zijn in deze wereld of??
 1. PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmelker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: “Als het klikt, klikt het”
  PREMIUM
  Red Flames
  1

  PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmel­ker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: “Als het klikt, klikt het”

  Ives Serneels (49) staat al meer dan 11 jaar aan het hoofd van de Red Flames. Maar de bondscoach speelt ook met de duiven, voetbalde nog op het hoogste niveau - hij werd kampioen met Lierse in 1997 - en heeft nog mannenploegen gecoacht. En toch is er nog veel dat u niet over hem weet. Stemmen uit zijn entourage over de trainer van onze nationale vrouwenploeg, die op het EK van juli een kwartfinale ambieert. “Hij botst vaak op limieten en dat maakt hem soms heel ambetant.”
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.