Kenny Shiels (rechts) ging uit de bocht nadat zijn Noord-Ierse vrouwenploeg een pandoering kreeg van Engeland.
Volledig scherm
Kenny Shiels (rechts) ging uit de bocht nadat zijn Noord-Ierse vrouwenploeg een pandoering kreeg van Engeland. © Photo news

“Vrouwen slikken makkelijker goals dan mannen omdat ze emotioneler zijn”: een uitspraak die deze bondscoach beter níet had gedaan

VrouwenvoetbalSoms denk je maar beter twee keer na, vooraleer je iets zegt. Een wijsheid die Kenny Shiels, bondscoach van de nationale vrouwenploeg van Noord-Ierland, nu nogmaals op het hart gedrukt heeft gekregen. Nadat zijn team forfaitcijfers kreeg aangesmeerd van Engeland, ging hij uit de bocht. “Vrouwen gaan verkeerd om met tegengoals", luidde het onder meer in zijn analyse. Intussen heeft hij wel al zijn verontschuldigingen aangeboden.

3 reacties

 • André Baukens

  4 maanden geleden
  De dames zijn niet alleen emotioneel bij tegengoals, ook bij kritiek.
 • phil powels

  4 maanden geleden
  Ieder zijn mening, en dat moet men respecteren, ja toch!
 • Tim Anouk

  4 maanden geleden
  Mag er eigenlijk nog een eigen mening zijn in deze wereld of??
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Justine Vanhaevermaet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  2

  Justine Vanhaever­maet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”

  ‘Accept No Limits.’ Dat is de slogan waar Justine Vanhaevermaet (30), Red Flame/globetrotter, naar leeft. Staat te lezen op een bordje in haar living, staat genaaid op haar nieuwste paar voetbalschoenen, afgetekend met een Belgisch vlagje. Het typeert de doorzetter in Vanhaevermaet. Een slimme, uitgesproken speelster op en naast het veld die tegenwoordig steeds vaker het doel weet te vinden. Nadat ze de deur van Anderlecht achter zich dicht trok, voetbalde ze achtereenvolgens (heel kort) in Duitsland en bij twee Noorse clubs. Sinds afgelopen zomer voetbalt ze in de schaduw van de Engelse hoofdstad bij Reading.