Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tine De Caigny ontvangt Gouden Schoen en schiet Red Flames na stroeve match naar nipte zege tegen Ierland

Red FlamesDe Red Flames hebben na drie nederlagen aangeknoopt met een overwinning. Van een leien dakje liep het niet tegen Ierland, Tine De Caigny scoorde na ontvangst van haar Gouden Schoen de enige treffer van de partij. Doelvrouw Odeurs onderscheidde zich in het slot van de match. 

5 reacties

 • Gerard Akkermans

  1 maand geleden
  Tja, Ierland. Voetjes op de grond en niet op zijn Belgisch. We zijn niet het übermensch niveau. Al denken we dat wel.
 • Christiaan GOETHALS

  1 maand geleden
  Veel negatieve kritiek, het zijn vrouwen, fysiek veel minder dan mannen. Ze spelen wel meer technischer en beter voetbal dan veel andere ploegen bij de mannen, zeker in de lagere afdelingen kunnen ze daar niet aan tippen.
 • Bert Kroket

  1 maand geleden
  Huilen met de pet op :)
 • Germain De Block

  1 maand geleden
  Niveau zakt al drie matchen op rij.serneels boert achteruit.mischien toch eens iemand aanspreken die ze iets bij kan brengen.
 • Mark Rutter

  1 maand geleden
  De vlammen zullen snel gedoofd worden vrees ik.
 1. Tessa Wullaert mist intrede bij Anderlecht niet: zes goals in tweede match tegen Zulte Waregem
  Belgisch voetbal

  Tessa Wullaert mist intrede bij Anderlecht niet: zes goals in tweede match tegen Zulte Waregem

  De Anderlecht Ladies hebben een perfecte start van het seizoen genomen. Met topaanwinst Tessa Wullaert in de rangen, werd er met maar liefst 11-0 gewonnen van Zulte Waregem. De drievoudige winnares van de Gouden Schoen was goed voor zes goals. Tine De Caigny nam drie doelpunten voor haar rekening, Sakina Diki Ouzraoui scoorde twee keer. Op de eerste speeldag had Anderlecht de Clásico tegen Standard ook gewonnen (2-0, tweemaal Toloba). Eerder deze week selecteerde bondscoach Serneels acht paars-witte Red Flames met doelvrouw Justien Odeurs, Laura Deloose, Laura De Neve, Charlotte Tison, Kassandra Missipo, Tine De Caigny, Tessa Wullaert en Sarah Wijnants. De Flames spelen twee EK-kwalificatieduels: op 18 september thuis tegen Roemenië en vier dagen later de topper in en tegen Zwitserland.
 2. “Niet spreken of niet reageren volstaat niet meer”: Red Flame en Anderlecht-speelster Kassandra Missipo over racisme in voetbal
  PREMIUM
  Vrouwenvoetbal
  2

  “Niet spreken of niet reageren volstaat niet meer”: Red Flame en Anderlecht-speel­ster Kassandra Missipo over racisme in voetbal

  Inspirerend. Dat is het minste wat je kan zeggen van Kassandra Missipo. Pionier, rolmodel, geboren om te emanciperen. Op haar 23ste al houdt de middenveldster van de Red Flames en Anderlecht er een uitgesproken mening op na, zeker wanneer het thema haar na aan het hart ligt: racisme in het voetbal. “Ik kan me niet herinneren dat er zwarte vrouwen waren naar wie ík kon opkijken.”
 1. Dirk Deferme juicht het beleid in ons vrouwenvoetbal toe: “In 2023 weten de Red Flames waar ze staan”
  Voetbal

  Dirk Deferme juicht het beleid in ons vrouwen­voet­bal toe: “In 2023 weten de Red Flames waar ze staan”

  In aanloop naar de twee EK-kwalificatieduels van de Red Flames, zag Dirk Deferme hoe Janice Cayman speelde én scoorde voor de Franse topclub Lyon. Onze watcher van het Belgische vrouwenvoetbal maakt meteen de overstap naar ons land en ziet hoe er hier een visie, plan en beleid is. Vrijdag spelen de Flames thuis tegen Roemenië, vier dagen later is er de topper in en tegen Zwitserland. Twee interlands live te zien op VTM 4 en HLN.be.
 2. De Ronde van Vrouwenvoetballand, deel 2: De ambitie van de KRC Genk Ladies, 1-3 tegen Standard tijdens de examens
  Voetbal

  De Ronde van Vrouwen­voet­bal­land, deel 2: De ambitie van de KRC Genk Ladies, 1-3 tegen Standard tijdens de examens

  Genk Ladies heeft met 1-3 verloren van Standard. Voor het team van tieners van Guido Brepoels wordt het heel moeilijk om de play-offs te halen. “Niet zo erg,” hoorde je vrijdag al hier en daar. “Daar zijn we nu nog niet klaar voor.” In die uitspraak zit eigenlijk tegelijk heel veel ambitie. Want na nu komt straks. Op zijn Ronde Van Vrouwenvoetballand was Dirk Deferme in Zwartberg.
 1. Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro
  Play

  Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro

 2. "Wat een eikel, die ploegleider!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchange
  Play

  "Wat een eikel, die ploeglei­der!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchan­ge