Ontgoocheling bij Wullaert en Vanhaevermaet.
Volledig scherm
Ontgoocheling bij Wullaert en Vanhaevermaet. © Photo News

Red Flames vergeten in vol huis in Leuven te scoren tegen Noorwegen en missen rechtstreeks WK-ticket

Red Flames8953 toeschouwers, een record voor de Flames. Een jong publiek dat telkens voor een stroomstoot van enthousiasme zorgt als de Flames gevaarlijk zijn. Noorwegen scoort één keer, de Flames niet. De Noorse vrouwen gaan naar het WK. De Flames spelen barrage als ze dinsdag in Armenië gelijkspelen. Moet kunnen.

6 reacties

 • André Vermaelen

  3 maanden geleden
  De vier jongeren van OHL zijn de toekomst van de Red Flames. De jongste is zelf sneller dan gelijk welke Rode Duivel.
 • Andre van Leemput

  3 maanden geleden
  Kunnen we de wedstrijd op tv volgen
 • Lois Verdonk

  3 maanden geleden
  Prachtig, België heeft jonge speelsters die zich op alle vlakken kunnen meten met de beste buitenlandse speelsters.
 • Jacques Vandewiele

  3 maanden geleden
  Aan die winkel is nog veel werk…. Maar geef ze nog een paar jaren de tijd. Op dit ogenblik is het verschil nog veel te groot.
 • Etienne Vanhoegaerden

  3 maanden geleden
  Ploeg moet nog veel leren om naar WK te gaan maar waarom niet als underdog. EK was geslaagd maar veel geluk gehad
 1. Justine Vanhaevermaet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”
  Play
  Vrouwenvoetbal
  2

  Justine Vanhaever­maet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: “Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: ‘Vrouwen kunnen niet voetballen’”

  ‘Accept No Limits.’ Dat is de slogan waar Justine Vanhaevermaet (30), Red Flame/globetrotter, naar leeft. Staat te lezen op een bordje in haar living, staat genaaid op haar nieuwste paar voetbalschoenen, afgetekend met een Belgisch vlagje. Het typeert de doorzetter in Vanhaevermaet. Een slimme, uitgesproken speelster op en naast het veld die tegenwoordig steeds vaker het doel weet te vinden. Nadat ze de deur van Anderlecht achter zich dicht trok, voetbalde ze achtereenvolgens (heel kort) in Duitsland en bij twee Noorse clubs. Sinds afgelopen zomer voetbalt ze in de schaduw van de Engelse hoofdstad bij Reading.
 2. Onze watcher aanschouwde de laatste speeldag in het vrouwenvoetbal: “Anderlecht wacht op niemand”
  Vrouwenvoetbal
  1

  Onze watcher aanschouw­de de laatste speeldag in het vrouwen­voet­bal: “Anderlecht wacht op niemand”

  In Zulte Waregem won Anderlecht met 1-4. In Aalter speelden Club YLA en OHL 0-0 gelijk. Dirk Deferme, onze vrouwenvoetbalwatcher, was in Aalter en keek naar de wedstrijd tussen de twee challengers. Zowel Club YLA als OHL stonden dit seizoen al even op kop van het klassement. In de play-offs, over een paar weken, vertrekt RSCA als vanouds met een voorsprong. Zij het kleiner dan ooit.
 3. PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmelker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: “Als het klikt, klikt het”
  PREMIUM
  Red Flames
  1

  PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmel­ker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: “Als het klikt, klikt het”

  Ives Serneels (49) staat al meer dan 11 jaar aan het hoofd van de Red Flames. Maar de bondscoach speelt ook met de duiven, voetbalde nog op het hoogste niveau - hij werd kampioen met Lierse in 1997 - en heeft nog mannenploegen gecoacht. En toch is er nog veel dat u niet over hem weet. Stemmen uit zijn entourage over de trainer van onze nationale vrouwenploeg, die op het EK van juli een kwartfinale ambieert. “Hij botst vaak op limieten en dat maakt hem soms heel ambetant.”