Ontgoocheling bij Wullaert en Vanhaevermaet.
Volledig scherm
Ontgoocheling bij Wullaert en Vanhaevermaet. © Photo News

Red Flames vergeten in vol huis in Leuven te scoren tegen Noorwegen en missen rechtstreeks WK-ticket

Red Flames8953 toeschouwers, een record voor de Flames. Een jong publiek dat telkens voor een stroomstoot van enthousiasme zorgt als de Flames gevaarlijk zijn. Noorwegen scoort één keer, de Flames niet. De Noorse vrouwen gaan naar het WK. De Flames spelen barrage als ze dinsdag in Armenië gelijkspelen. Moet kunnen.

6 reacties

 • André Vermaelen

  3 maanden geleden
  De vier jongeren van OHL zijn de toekomst van de Red Flames. De jongste is zelf sneller dan gelijk welke Rode Duivel.
 • Andre van Leemput

  3 maanden geleden
  Kunnen we de wedstrijd op tv volgen
 • Lois Verdonk

  3 maanden geleden
  Prachtig, België heeft jonge speelsters die zich op alle vlakken kunnen meten met de beste buitenlandse speelsters.
 • Jacques Vandewiele

  3 maanden geleden
  Aan die winkel is nog veel werk…. Maar geef ze nog een paar jaren de tijd. Op dit ogenblik is het verschil nog veel te groot.
 • Etienne Vanhoegaerden

  3 maanden geleden
  Ploeg moet nog veel leren om naar WK te gaan maar waarom niet als underdog. EK was geslaagd maar veel geluk gehad
 1. 23 Vlammen voorgesteld (1): doelvrouwen Evrard, die in Spanje bij Huelva op de grond moest slapen, ‘leider’ Lemey en Lichtfus, de enige Waalse
  EK vrouwenvoetbal
  3

  23 Vlammen voorge­steld (1): doelvrou­wen Evrard, die in Spanje bij Huelva op de grond moest slapen, ‘leider’ Lemey en Lichtfus, de enige Waalse

  De Red Flames vertrekken vandaag richting Engeland voor het tweede EK in hun geschiedenis. Vanavond gaat het voetbalfeest van start met gastheer Engeland tegen Oostenrijk, zondag openen onze vrouwen tegen IJsland. De Flames spelen vervolgens op 14 juli tegen Frankrijk en op 18 juli tegen Italië. Wij stellen de komende dagen onze 23 Rode Vlammen aan U voor. Vandaag: de drie doelvrouwen.
 2. Onze Flames-watcher over de levensbelangrijke match tegen IJsland: “Het waakvlammetje zal toch een ferme steekvlam moeten worden”
  PREMIUM
  EK vrouwenvoetbal
  2

  Onze Fla­mes-wat­cher over de levensbe­lang­rij­ke match tegen IJsland: “Het waakvlamme­tje zal toch een ferme steekvlam moeten worden”

  Zondag om 18 uur onze tijd beginnen de Red Flames aan hun EK. Tegen IJsland in het City Academy Stadium. Die match verliezen en de hele campagne komt onder druk, gelijkspelen en het bibberen begint. Uiteraard kunnen underdogs ook winnen. Maar hoe moet dat dan? Onze Flames-watcher Dirk Deferme overschouwt de mogelijkheden, van het Belgische DNA tot het inzetten van “een extra gevechtspiloot”.
 1. Heleen Jaques over de Red Flames: “Met de perceptie dat vrouwenvoetbal in België niets voorstelt maken onze Flames nu komaf”
  Play
  PREMIUM
  Red Flames
  16

  Heleen Jaques over de Red Flames: “Met de perceptie dat vrouwen­voet­bal in België niets voorstelt maken onze Flames nu komaf”

  Ze stond mee aan de wieg van de Red Flames en was erbij op het EK in 2017. Nu timmert Heleen Jaques (34) als jeugdcoördinator bij de KBVB mee aan de toekomst van het Belgische vrouwenvoetbal én blijft ze vurig supporteren langs de zijlijn. “Als we vanuit een sterke organisatie durven voetballen, kunnen we ook de grote landen pijn doen. Het vertrouwen en geloof in eigen kunnen is er nu en dat hadden wij ook nodig.”